Jurnalul National lanseaza o noua colectie: Dictionarul universal ilustrat al limbii romane

Scris de , pe 17. 11. 2010, acum 3 ani, 9 luni

Dictionarul universal ilustrat al limbii romaneJurnalul National vine de luni, 22 noiembrie, cu un nou proiect de… cuvant: Dictionarul universal ilustrat al limbii romane. Noua colectie va avea 12 volume, cu aproape 4000 de planse color si detalii ale obiectului ilustrat cu legende in trei limbi – romana, engleza si franceza.

Vor fi aproximativ 80.000 cuvinte, ordonate alfabetic (colectia cuprinde un inventar lexical de o mare diversitate: pe langa cuvintele curente ale Romaniei contemporane, numeroase cuvinte vechi, asa-numitele arhaisme culturale, regionalisme (atestate in scrieri literare si populare), concepte teologice, nume de curente culturale, politice. Definitiile sunt urmate, in cea mai mare parte, de scurte citate ilustrative extrase din opere culte ori populare.

“Dictionarul universal ilustrat al limbii romane” continua traditia lexicografica romaneasca a descrierii semantice sustinute cu citate din literatura culta si populara, dupa modelul promovat de Lazar Saineanu, la sfarsitul secolului al XIX-lea si in prima jumatate a secolului al XX-lea.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , ,

Elefant.ro - Premium

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.