Romania va reduce dobanda de politică monetara si mai mult

Scris de , pe 06. 01. 2010, acum 4 ani, 7 luni

thethinker1leu

Unicredit crede ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) va reduce in acest an dobanda de politica monetara mai departe, cu inca un punct procentual, pana la 6,5 puncte, potrivit lui Dmitry Gourov, economist la Unicredit in Vienna, citat de Bloomberg.

In Romania, banca centrala „pare chiar optimista in privinta atingerii tintei de inflatie in 2010 bazandu-se pe trendul actual de dezinflatie” scrie Gourov. Tinta de inflatie a BNR este de 3,5% pentru acest an si 3% in 2011.Banca nationala a redus marti dobanda cheie  cu 50  puncte de baza de la 8 la 7,5%.

Moneda nationala a castigat teren pentru a treia zi (miercuri) consecutiv pana la 4,1620 lei pentru un euro pe baza cumpararii masive de lei a mai multor banci.  Dealerii din piata cred ca achizitia masiva de moneda nationala se datoreaza nevoii de crestere a capitalului mai multor banci locale.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: erikatakacs.files.wordpress.com

Etichete: , , , ,

Elefant.ro - Premium

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.