Copiii Razboiului din Afghanistan – intr-o expozitie de Florin Ghioca

Scris de

copiii_machetaMiercuri, 24 februarie, orele 19.00, la Casa ONU din Bucuresti, va avea loc vernisajul expozitiei fotografice cu vanzare “Copiii Razboiului-Afghanistan”, unde vor fi prezentate lucrari realizate de jurnalistul Florin Ghioca.

Subiectul abordat este unul delicat: cei aproape 20 de ani de conflicte armate din aceasta tara au determinat o stare economico-sociala deplorabila. Potrivit statisticilor oficiale, 54% dintre copiii afghani sufera de malnutritie cronica, dar e posibil ca numarul real sa fie mult mai mare.

A world in his eyes

An Afghan child La finalul lui 2008, jurnalistii de la Ringier si Kanal D, cu sprijinul Ministerului Apararii, au initiat o campanie umanitara dedicata copiilor din Afghanistan, in cadrul careia au impartit alimente, jucarii si haine copiilor din provincia Zabul. Initiativa nu are precedent, intrucat corespondentii de razboi nu s-au mai aliat pana acum pentru ajutorarea localnicilor.

_MG_3916Lucrarile prezentate in aceasta expozitie au fost realizate in cadrul acestei campanii, dar si in alte 3 calatorii pe care Florin Ghioca le-a facut in Afghanistan intre 2007-2009.

Vor fi proiectate si imagini filmate din cadrul campanii. Alaturi de autor, va fi prezent si cameramanul Rolf Vescan, participant la campanie din partea Kanal D. Fotografiile sunt imprimate pe canvas de catre firma Thoth Design din Suceava.

Fondurile obtinute din vanzarea lucrarilor prezentate vor fi folosite pentru o noua campanie umanitara pe care Florin Ghioca intentioneaza sa o intreprinda in Afghanistan.

Sursa: Renne
Sursa foto: Florin Ghioca

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ce a strabatut Afganistanul in lung si-n lat, fotoreporterul Florin Ghioca a lasat frontul de lupta pentru lumea salbatica a […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.