Luna aceasta la muzeu: Papusarii in Iarna

Scris de

Muzeul National de Istorie gazduieste, pana pe 9 ianuarie, expozitia de papusi de patrimoniu „Papusarii in Iarna”, organizata impreuna cu Teatrul Tandarica.

Publicul va avea ocazia sa descopere papusi de patrimoniu incarcate de poveste si istorie, intr-o expozitie unica, prima de acest fel, din Romania. Vor fi reconstituite cateva dintre cele mai importante spectacole jucate pe scena Teatrului Tandarica, papusile aflandu-se sub atenta ingrijire a actritei Florentina Tanase. „Praslea cel voinic si merele de aur”, „Micul Print”, „Don Quijote”, „Cenusareasa”, „Barbierul din Sevilla”, sunt cateva dintre papusile prezente, alaturi de cele din patrimoniul muzeului.

Teatrul de papusi, apreciat ca fiind cea mai veche forma de spectacol de pe teritoriul Romaniei, isi propune sa recreeze intr-un cadru muzeal universul copilariei si sa-l faca accesibl tuturor categoriilor de varsta.

Expozitia poate fi vizitata de miercuri pana duminica, de la orele 9:00 la 17:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, in buzunarul vecin cu strada Stavropoleos. Pretul unui bilet intreg este de 8 RON, iar pretul biletului redus pentru elevi, studenti si pensionari este de 2 RON. Copiii cu varsta de pana la 7 ani beneficiaza de intrare gratuita.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. teo says:

    de-abia astept sa merg:)
    e o expozitie foarte muncita si rafinata.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.