Orchestre National de France va incheia Festivalul George Enescu

Scris de

Dirijorul Daniele GattiOrchestre National de France va incheia periplul muzical si cultural propus in cadrul Festivalului International George Enescu pe 25 septembrie incepand cu orele 19,30, la Sala Palatului. Din seria « Mari Orchestre ale lumii », Orchestre National de France, ultima orchestra invitata in festival, va prezenta un program bogat, debutand cu Brahms, Enescu, continuand cu Debussy, culminand cu Bolero de Ravel. La pupitrul orchestrei se va afla directorul muzical Daniele Gatti.

Orchestre National de France a luat fiinta in 1934  ca prima orchestra simfonica permanenta din Franta. La bagheta orchestrei a fost invitat intre 1973 si 1975 si dirijorul roman Sergiu Celibidache. Din 2008 Daniele Gatti ocupa functia de director muzical. Dirijorul, care va fi duminica seara pe scena din Bucuresti, a condus unele dintre cele mai mari orchestre ale lumii : Chicago, New York, Boston, Munich, Dresde, Londra, Amsterdam, Viena, dar s-a remarcat si ca dirijor de opera. S-a aflat la pupitrul unor spectacole de opera precum Falstaff si Parsifal la Opera din Zurich sau Fidelio la Opera din Munich. In 2010 a debutat cu noua productie Elektra de Strauss la prestigiosul Festival de la Salzburg. Daniele Gatti, premiat cu Premiul Abbiati de criticii italieni in 2005, a dirijat numeroase spectacole la Opera de Stat din Viena ( Simon Boccanegra in 2002, Moise si Aaron, Otello in 2006, Boris Godunov in 2007 ). La Scala din Milano a dirijat Lohengrin in 2007 ( opera care a fost pusa in scena si in cadrul Festivalului Enescu de Corul si Orchestra Operei Nationale Bucuresti, dirijor Cristian Mandeal), iar in decembrie 2008 a deschis stagiunea la Teatrul Scala Milano cu Don Carlo. In 2009 a debutat in Germania cu opera Aida la Opera de stat Bayerische din Munich.

Pe 25 septembrie Daniele Gatti va fi in fata publicului roman la bagheta uneia dintre cele mai mari orchestre din Europa, a caror inregistrari au fost preluate si difuzate de-a lungul timpul de televiziunile internationale din toate colturile lumii.

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. FABDO says:

    Titlu cu greseli: e sau “L’orchestre national de France” in franceza, sau pentru ca articolul e scris in romaneste “orchestra nationala a Frantei”. Asa cum e scris acum “orchestre national de France va concerta..” e incorect in romaneste, nu respecta titlul original in franceza si e probabil copiat de pe vreun blog anglofon. Pacat, pentru o pagina ce se vrea culturala.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.