“Queen of Rain” a oprit ploaia la Bucuresti

Scris de

roxetteLa inceput a fost vantul. Dupa – ploaia, tunetele si fulgerele. Mai tarziu, a fost grindina si apoi a venit trasnetul. Cand a iesit soarele pe cer, a urcat si trupa VH2 pe scena. Pentru final – Roxette.
 
Nu putini au fost cei care au venit la concertul de luni de la Zone Arena – cam 15 mii de oameni, entuziasmati peste masura ca Marie de la Roxette le va canta chiar de ziua ei. De peste tot se auzea: “Implineste 53 de ani pe scena”. Concertul a durat, spre bucuria fanilor, mai mult de doua ore, iar artistii le-au oferit doua bis-uri. Al treilea, la fel de mult asteptat, nu a mai venit.
 
La ora cinci fix, accesul pentru spectatori a fost deschis. Intotdeauna m-am intrebat cum e sa fii vedeta, sa te simti ca un zeu pentru cateva ore. Mii de oameni se strang in acelasi loc pentru tine, suporta ploaia si vantul sau caldura, orice. Dar dupa experienta a destule concerte, nu m-am mirat sa vad oameni alergand pentru locuri cat mai aproape de scena. Este vorba, totusi, de o trupa veche, cu fani vechi, deci admiratorii care alergau aveau cam 40 de ani. Insa pentru o vedere buna catre scena, fanii fac orice, la orice varsta.
 
La putine minute dupa ce cativa spectatori isi gasisera locurile, a inceput ploaia. O ploaie puternica, de neoprit pentru mai mult de o ora. Organizatorii au infruntat-o curajos, rezolvandu-si problemele de parca nu se intampla nimic neobisnuit. Fanii, insa, s-au oprit la intrare, sub niste corturi, de unde nu mai voiau sa plece spre locurile lor. Altii se asezasera pe scaunele ude, izolati unii de ceilalti, aruncand cate un: “M-am machiat degeaba azi” sau “Am auzit ca ploaia o sa dureze pana la 9”. Acest lucru a blocat putin mersul lucrurilor, dar cand totul parea mai rau, cand tocmai se terminase grindina si incepuse o ploaie torentiala, s-a oprit totul, deodata. Pentru concert. De aici, totul a mers perfect pentru toata lumea.
 
Desi in deschidere pentru Roxette erau asteptate doua trupe, Magnolia si VH2, ploaia a intarziat lucrurile, asa ca pe scena a mai urcat doar trupa din urma, in frunte cu Gabriel Cotabita. Incepand cu ora 19.00, s-au auzit cunoscutele piese “Fiecare zi fara tine”, “Mai stai” si “Trece vremea”, foarte aplaudate de public.
 
Dupa o pauza admirabil de scurta, avand in vedere ca faimosul trasnet de la concertul Roxette le-a stricat aparatura suedezilor, ei au venit plini de energie pe scena si au cantat neintrerupt pentru mai bine de doua ore. Spectatorii au stat in picioare tot timpul, desi au avut la dispozitie cam 2.500 de scaune. Cu exceptia melodiei “It Must Have Been Love”, toate celelalte hituri au fost pastrate pentru bis. Concertul a inceput cu “Dressed for Success”, melodie de pe albumul “Look Sharp” din ’88. Deja cunoscute pentru concertele de la Zone Arena, bataile din picioare pe placajele de lemn au fost cele care i-au chemat inapoi pe Marie Fredriksson si Per Gessle.
 
Fanii au cantat si ei pentru Marie – pentru cateva minute, s-a auzit “Happy Birthday”, iar pe toata durata concertului au fost fluturate bannere pe care scria mare “La multi ani”, in engleza si in suedeza. La melodia “Joyride”, care da numele albumului din 1991, fanii au aruncat baloane multicolore, pe versurile “And she’s telling all her secrets/ In a wonderful balloon”. La sfarsitul concertului, Per Gessle a multumit romanilor pentru o seara minunata si le-a promis ca trupa Roxette va reveni in Romania.
 
Marile concerte din acest an au venit toate cu ploaie si vant, dar, de asta-data, haosul s-a oprit inainte de spectacol. Impresia ramasa dupa concert este ca totul a mers fara scapari. Fanii au fost uniti de aceeasi dorinta, de a asculta electrizati hiturile adolescentei lor si de a canta cu Marie si Per melodiile cele mai iubite. La final, multumiti de ceea ce au primit, au plecat in cea mai mare ordine, aplaudandu-i pe cei doi pana aproape de iesire.
 
Zone Arena era, la ora 10 jumatate seara, un spatiu gol si intunecat. Mirarea cea mai mare a fost lasata de gunoaie – putine. Pe tot timpul concertului, era mereu cate un spectator langa cate o pubela. Desi mai tarziu, ar zice unii, civilizatia a venit, iata, si la noi in tara.
 
Pentru ca la inceput au fost scaunele goale, la sfarsit au ramas tot scaunele, tot goale. Intre timp, a fost concertul – incendiar, in ciuda umezelii. Iar scaunele au fost tot neocupate, pentru ca nimeni nu a putut sta jos pe melodiile “reginei ploii”.

Autor: Andra Jipa

Sursa: Renne
Sursa foto: Globearenas

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.