Africa United ameninta succesul Slumdog Millionaire

Scris de

Un nou film cu cinci tineri necunoscuti, originari din Africa, ar putea egala succesul Slumdog Millionaire. La sfarsitul acestei luni va fi lansata la Londra, Africa United, o co-productie intre Marea Britanie, Africa de Sud si Rwanda, ce ignora toate stereotipurile Hollywood-ului.

Filmata in trei tari, Africa United are in distributie copii cu varste intre 11 si 15 ani, un producator si un regizor debutanti. Pelicula a fost comparata deja cu Slumdog Millionaire si este distribuita de Path, compania din spatele regizorului Slumdog, Danny Boyle.

Africa United spune povestea a cinci copii care strabat 3.000 de mile pentru a ajunge la Cupa Mondiala din 2010, in Johannesburg. Fiecare are o istorie proprie: Fabrice, jucator de fotbal, provine dintr-o familie din clasa mijlocie, Dudu, un copil bolnav de SIDA, cu un adevarat simt al determinarii, Beatrice, o surioara draguta si iubitoare, Celeste, o adolescenta nevoita sa lucreze ca prostituata si Foreman George, un copil traumatizat, fost soldat, din Republica Democrata Congo.

La o prima ecranizare filmul a fost primit cu multe aplauze, iar la festivalul de film din Toronto s-a bucurat de ovatii din partea publicului, ceea ce l-a facut pe directorul Africa United, Debs Gardner-Paterson, sa afirme: “A fost un moment nebunesc, dar si o mare usurare”.

Insa, a fost un moment prielnic pentru ca acest film sa apara, avand in vedere succesul Cupei Mondiale din acest an. Acest aspect a facut ca filmul sa fie atat de important, a declarat Gardner-Paterson. “Exista o parte din Africa ce nu este vazuta. Am sperat sa facem un film de familie care sa nu evite acest aspect. Sa aratam copii care sunt ca tine si care, in situatii dificile sunt oameni incredibili.”

Initiativa pentru conceperea filmului i-a apartinut lui Eric Kabera. Originar din Rwanda, el a fost crescut intr-o tabara de refugiati din Congo. El s-a autoeducat pentru a deveni o forta in dezvoltarea filmului est african. „Acest film este un punct de trecere, pentru ca oamenii sa inceapa sa vada diferit, prin ochii unor copii din Africa”, a declarat Eric Kabera.

„Slumdog este un film foarte bun, iar Danny Boyle este un regizor remarcabil, dar acesta este mai atragator, cred eu, pentru ca avem cinci personalitati foarte puternice. Totul se reduce in a crea personaje la care sa tii cu adevarat” , a declarat Rhidian Brook, producatorul scenariului.

In concluzie, filmul este povestea impresionanta a unor copii care nu fac decat sa-si urmeze visurile.

In Marea Britanie, Africa United va rula pe 22 octombrie 2010. Speram ca si in Romania sa apara cat mai repede.
Pe final si trailer-ul filmului:

Sursa: The Guardian
Sursa foto: The Guardian

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. ALEXANDRA says:

    Abia astept sa apara si la noi. Interesant de vazut.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.