Ar putea un film mut sa castige Oscarul in 2012?

Scris de

Film mutUn film mut ar putea castiga Oscarul dupa 83 de ani. Este oare posibil un astfel de scenariu? Ar putea deveni realitate in 2012 daca luam in considerare parerile criticilor de film care au vazut deja pelicula.

Provocarea principala este, insa, ca publicul larg, care s-a obisnuit cu filmele ultimelor decenii si mai ales cu productiile 3D, sa accepte filmul mut, fara dialog si fara culoare.

Artistul, productia care ar putea aduce un Oscar pentru filmul mut dupa 8 decenii, este un film frantuzesc, regizat de Michel Hazanavici dar turnat in California. Povestea peliculei incepe in 1972, atunci cand a aparut filmul sonor The Jazz Singer si prezinta tranzitia prin care a trecut lumea Hollywoodului, actorii si publicul.

 

Povestea unui actor care isi pierde celebritatea in era filmului sonor

Actrita filmul ArtistulPelicula este povestea lui George Valentine, un actor de la Hollywood deja celebru, care este nemultumit de perioada prin care trece cinematografia. El observa in fiecare zi cum celebritatea lui scade iar notorietatea unei actrite tinere care ii fusese fana in trecut creste. Peppy Miller, actrita care ii fura celebritatea, este interpretata de Berenice Bejo iar George Valentine este interpretat de Jean Dujardin.

Bryony Dixon, curatorul filmului mut Artistul, spune ca productia reflecta cu fidelitate realitatea anilor in care s-a trecut de la filmul mut la filmul sonor. Acea perioada s-a dovedit grea pentru starurile filmului mut pentru ca noua era aducea oportunitatea ca marile studiouri sa scape de actorii consacrati care ajunsesera la o faima deranjanta si cereau salarii prea mari. Era momentul perfect ca in prim-plan sa apara artisti noi.

Productia a fost foarte bine primita de critici si de public, insa daca va castiga vreun Oscar ramane de vazut.

Sursa: BBC
Sursa foto: BBC

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.