Arhitectura “sticlei” ameninta cu razele solare ucigase

Scris de

Si cand te gandesti ca in general paduchii sunt principala sursa de anxietate pentru oaspetii unui hotel. Ei bine, oaspetii de la hotelul Vdara din Las Vegas au acum altceva de care sa isi faca griji: teama de a fi arsi de vii de lumina orbitoare data de raza ucigasa a cladirii.

Cum vine treaba cu aceasta “raza ucigasa”? Ei bine, in primul rand, nu e atat de letala pe cat suna, din moment ce nimeni nu a murit de la ea, cel putin nu inca. Dar conform Daily Mail din Marea Britanie, puternicele grinzi lucitoare din soarele arzator al Nevadei, precum si sticla care reflecta lumina de pe suprafata hotelului au reusit sa arda cativa oaspeti aflati la plaja pe marginea piscinei si sa topeasca pungile de plastic ale acestora.

Potrivit Las Vegas Review-Journal, angajatii hotelului au inventat termenul de “raza ucigasa” pentru a putea descrie fenomenul de reflectie intensa. Notorietatea hotelului a crescut simtitor insa nu in felul in care proprietarii si-ar dori-o. Cautarile Yahoo pentru hotelul Vdara au crecut cu aproape 19 procente in ultimele zile.

Se pare ca Vdara nu este singura cladire a carei stralucire si capacitate de reflectie a luminii afecteaza trecatorii nefericiti. Gordon Absher, purtatorul de cuvant al MGM Resorts International care detine Vdara, a declarat pentru Review-Journal ca in Los Angeles, AdventureDome la Circus Circus si Mandalay Bay promoveaza aceste “zone fierbinti” care ar fi cautate de clienti ca adjuvante in obtinerea unui bronz mai bun. Cladirea Salii de Concerte a Disney proiectata de Frank Gehry in Los Angeles a produs o lumina orbitoare intr-atat de dura incat a incalzit cladirile invecinate fortand pe proprietarii acestora sa isi dea la maxim aparatele de aer conditionat pentru a face fata caldurii insuportabile.

Bill Pintas, un avocat din Chicago, a declarat pentru Daily Mail ca a simtit puterea arzatoare a razei ucigase pe propria piele in timpul unei sederi la Vdara. Pintas a povestit ca in timp ce statea pe marginea piscinei, capul sau a suferit o senzatie care se asemana cu cea provocata de o arsura chimica. El a adaugat: “In 30 de secunde, talpile imi ardeau”.

Intr-un alt interviu Pintas a declarat: “Am fost efectiv gatit la foc mic”. Din fericire insa, el s-a intors in viata acasa. Totusi, pielea lui a avut de suferit arsuri, iar parul i-a fost brazdat de marci ale prezentei razei ucigase, contrazicand astfel vechea zicala “Whatever happens in Vegas stays in Vegas” (Ce se intampla in Vegas, ramane in Vegas).

Sursa: Yahoo News
Sursa foto: Daily Mail

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.