“Fundatia” lui Asimov va fi ecranizata de Sony Pictures

Scris de

Sony Pictures l-a angajat pe scenaristul Dante Harper pentru a adapta trilogia “Fundatia” a lui Isaac Asimov pentru regizorul Roland Emmerich, care a fost atasat de proiect inca din 2009.

Dante Harper a mai fost implicat si in alte proiecte notabile, precum Black Hole, Hansel and Gretel: Witch Hunters si All You Need is Jill. Deocamdata nu se cunoaste nimic despre planurile lui Emmerich pentru “Fundatia”, insa el a declarat recent ca ar dori ca seria sa fie “foarte diferita de alte filme science-fiction” fara “povara unui buget prea mare”.
Initial scenaristul proiectului era Robert Rodat, cunoscut pentru filmul “Salvati soldatul Ryan”.

“Fundatia” este numele primei carti din Trilogia Fundatiei a lui Isaac Asimov si este o opera capitala pentru SF-ul contemporan. Romanul spune povestea unui grup de cercetartori condusi de Hari Seldon, care incearca sa conserve cunoasterea pe masura ce civilizatia – un imperiu galactic – incepe sa decada.

Seldon este un matematician si un psiholog care a dezvoltat o teorie a psihoistoriei, si prezice colapsul imperiului in 500 de ani, urmat de 30.000 de ani de barbarism. Eventual este arestat pentru tradare si ofera acuzatorilor un scenariu alternativ: un colaps urmat de un “ev mediu intunecat” de doar 1.000 de ani.
Pretul este stabilirea unei Fundatii dedicate condensarii cunoasterii umane intr-o enciclopedie galactica. Seldon si cercetatorii sai sunt exilati pe o planeta indepartata, numita Terminus, unde incep compilarea cunoasterii sub decret imperial.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: Flickr

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. ionescu costel says:

    oare de ce nu s-a putu ecraniza pana acm?

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.