Rusii tot vor produce masini americane: acum Chrysler

Scris de

Chrysler-300C-002Fiat ar putea produce impreuna cu producatorul auto rus Sollers autoturisme Chrysler in Rusia, ca parte a “parteneriatului strategic” intre Rusia si Italia, anunta Bloomberg.

Intelegerea a fost convenita in timpul vizitei presedintelui rus Dmitry Medvedev la invitatia premierului italian Silvio Berlusconi. Fiat controleaza Chrysler.

Anuntul vine dupa ce General Motors nu a mai vandut Opel catre producatorul canadian de subansamble Magna si banca rusa de stat Sberbank. Magna ar fi avut 20% din Opel, Sberbank 35% iar de patentele americanilor urma sa beneficieze si compania oligarhului Oleg Deripaska, GAZ.

Rusia incearca sa isi modernizeze sectorul auto, care a ramas cu tehnologii invechite si personal mult si ineficient.

Saptamana trecuta premierul Vladimir Putin a reusit, in cursul vizitei in Franta, sa obtina acordul Renault de a furniza tehnologie grupului rus AvtoVAZ.

Astfel, Rusia va investi 1,7 miliarde de dolari in schimbul tehnologiei Renault. Francezii detin 25% din grupul rus, participatie cumparata in 2007 cu 1 miliard de dolari.

Sursa: Bloomberg

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Franta, premierul rus Vladimir Putin a obtinut si alte promisiuni pentru sectorul auto rus. Astfel, Fiat ar putea produce in Rusia modele Chrysler, la care detine 33% iar Renault se va implica in AvtoVAZ impreuna cu statul rus, pentru a salva […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.