Actiunile Apple au scazut cu 9% dupa ce compania a batut recordurile de vanzari la iPhone si iPad

Scris de

Apple a raportat un profit in stagnare, cifrat la 13,1 miliarde de dolari pe ultimele trei luni ale anului trecut, desi a batut recordurile de vanzari pentru iPhone si tabletele iPad, insa investitori nu au apreciat faptul ca veniturile cresc mai slab decat piata, trimitand actiunile pe minus cu 9,1% la un moment dat.

Grupul a livrat 51 de milioane de unitati iPhone, depasind pentru prima oara pragul de 50 de milioane, in vreme ce analistii se asteptau la 54,7 milioane de bucati, performanta fiind puternic slabita de iPhone 5C, modelul de plastic colorat.

Pe de alta parte, vanzarile iPhone, cea mai importanta sursa de venit pentru Apple, inregistreaza o evolutie mai slaba decat piata la nivel global. Livrarile iPhone au crescut anul trecut cu 13% la nivel global, insa piata a avansat cu 41%. Cota de piata a Apple a scazut de la 19% la 15%, in timp ce rivalii de la Samsung au ajuns la 32%, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare Strategy Analytics.

Compania a mai livrat 26 de milioane de iPad-uri si 4,8 milioane de computere Mac. In ciuda predictiilor unor analisti, acestea au avut o evolutie buna, desi tocmai au implinit 30 de ani. Veniturile din comercializarea de Mac-uri s-au ridicat la 6,4 miliarde de dolari, fata de 5,5 miliarde de dolari anul trecut.

Odinioara salvatorul Apple, playerul muzical iPod a avut o noua cadere, doar 6 milioane de bucati fiind vandute, fata de 12,7 milioane de unitati in aceeasi perioada a anului anterior.

Sursa: The Verge
Sursa foto: iMore

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.