Actiunile Google au depasit 1.000 de dolari pentru prima data in istorie

Scris de

Actiunile Google au crescut puternic ieri, depasind pentru prima data nivelul de 1.000 de dolari bucata, datorita profitului care a crescut cu 36% in trimestrul al treilea.

Titlurile Google au urcat cu 13% in prima parte a sedintei de ieri, pana la 1.015 dolari. Cotatia este in urcare cu peste 40% fata de inceputul anului.

Google a anuntat un profit net de 2,97 miliarde de dolari pe ultimele trei luni, veniturile ajungand la 14,9 miliarde de dolari, in urcare cu 12%, datorita volumului mare de reclame livrate pe dispozitivele mobile. Cu toate acestea, nu Google este cea mai mare companie din lumea tehnologiei: Apple are o capitalizare de 462 miliarde de dolari, iar Google abia a ajuns la 337 miliarde de dolari. Pe de alta parte, companii ca Apple si Microsoft sunt subevaluate de catre investitori, in ciuda profiturilor imense aduse, in vreme ce Amazon este supraestimata, ceea ce arata ca asteptarile sunt de scadere pentru cei doi giganti consacrati si de crestere pentru Google si Amazon.

Rezultatele Google vin in ciuda pierderilor de 248 de milioane de dolari generate de Motorola in aceasta perioada, desi Moto X impresioneaza la nivel tehnic.

Gigantul cautarii online si-a extins tot mai mult oferta, dispozitivul de streaming Chromecast ajungand in topul preferintelor utilizatorilor pe Amazon.com. Recent, Google a adus pe piata un nou chromebook, de data asta impreuna cu Hewlett-Packard.

Android domina in continuare lumea sistemelor de operare mobile, iar Google se pregateste sa lanseze curand smartphone-ul Nexus 5, conceput impreuna cu LG Electronics. Acesta va costa 349 de dolari pentru varianta de 16 GB.

Google deruleaza si o serie de proiecte care pare de-a dreptul stiintifico-fantastice, precum masinile care se conduc singure sau cautarea nemuririi

Sursa: CNET
Sursa foto: lcorg.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Si cand ne gandim ca atunci cand au fost lansate pe bursa actiunile Google au avut o scadere, iar lumea s-a temut sa achizitioneze. Ca sa castigi trebuie sa risti!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.