Apple a vrut sa cumpere Tesla in 2013

Scris de

Apple a intentionat anul trecut sa cumpere producatorul de masini electrice Tesla, iar Adrian Perica, seful departamentului de achizitii din cadrul gigantului din Cupertino, s-a intalnit in primavara lui 2013 cu Elon Musk, fondatorul si directorul general al constructorului, pentru a discuta acest lucru.

Ulterior, o intalnire la nivel „inalt“ a avut loc, care l-a implicat, cel mai probabil, si pe Tim Cook, directorul general al Apple. Informatia a aparut in San Francisco Chronicle, care citeaza surse.

Aceste speculatii au mai avut loc si anul trecut in toamna, cand analistul Andaan Ahmad scria ca Apple ar trebui sa cumpere Tesla sau sa faca un parteneriat cu aceasta companie.

Motivul prezentat de Ahmad era simplu: piata vehiculelor electrice va da Apple o oportunitate sa faca foarte multi bani, ceva ce n-ar mai putea sa faca pe termen lung din vanzarea dispozitivelor mobile.

Apple n-ar fi prima companie din domeniul gadgeturilor care ar explora piata auto. Google a prezentat deja de mai mult timp masinile care se conduc singure. Pe de alta parte, daca Google este o platforma, atat Apple cat si Tesla sunt vanzatori de „hardware“, ceea ce ar face fezabila o conlucrare sau o achizitie. Anterior, Steve Jobs aspira sa construiasca o masina iCar, potrivit lui Mickey Drexler, membru in consiliul de administratie al Apple.

Tesla este cel mai avansat producator auto in domeniul vehiculelor electrice, avand un statut de referinta in domeniu, asemanator Apple in segmentul tabletelor sau smartphone-urilor. De asemenea, ambele tin foarte mult la design.

Apple are acum 158,8 miliarde de dolari in conturi. Acum, Tesla are o capitalizare de 24,3 miliarde de dolari.

Sursa: VentureBeat
Sursa foto: Venture Beat

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.