Buffett adauga Burlington Northern Santa Fe in imperiul sau

Scris de

Burlington Northern Santa FeWarren Buffett, guru-ul investitiilor de pe Wall Street, isi adauga in imperiul sau de 150 de miliarde de dolari si compania feroviara Burlington Northern Santa Fe.

Berkshire Hathaway va prelua participatia de 77,4% pe care nu o detine inca la Burlington Northern Santa Fe, la un pret de 100 de dolari pe actiune, cu 31,5% mai mare fata de cotatia bursiera din acest moment. Cu 26 miliarde dolari, aceasta este cea mai mare achizitie efectuata vreodata de omul de afaceri.
Afacerea este evaluata in total la 44 de miliarde de dolari, din care 10 miliarde sunt datoriile companiei. El a precizat ca nu este interesat sa preia integral si compania concurenta Union Pacific, la care este de asemenea actionar.

Viitorul, pe cai ferate

„(Burlington Northern) opereaza intr-un mod foarte putin costisitor si o fac intr-un mediu extraordinar de prietenos” a spus Buffett intr-o interventie citata de CNBC. „BNFS cara anul trecut o tona de marfa 471 de mile cu un galon de motorina si emite mult mai putini poluanti in atmosfera. Salveaza enorm din consumul energetic si diminueaza congestiile de pe autostrazi” a mai spus Oracolul din Omaha, cum mai este numit Buffett.

„Cred ca aceasta tara va prospera si vom avea mai multa lume miscand mai multe marfuri in 10 pana la 30 de ani de acum iar caile ferate ar trebui sa beneficieze, dar e un pariu pe tara” a adaugat Buffett.

Sursa: CNBC

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] starea natiunii de catre americani. Buffett a subliniat achizitia de 26 de miliarde de dolari a transportatorului feroviar Burlington Santa Fe, spunand ca transportul pe calea ferata este viitorul deoarece este mai ieftin si mai putin […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.