Dezastru in actiune: 95% din bancomate ruleaza Windows XP

Scris de

Aproximativ 95% din bancomatele de peste Ocean ruleaza sistemul de operare Windows XP, potrivit lui Robert Johnston, director de marketing la NCR, cel mai mare furnizor de astfel de echipamente din SUA.

Problema este cu atat mai stringenta cu cat Microsoft va opri suportul pentru venerabilul sistem de operare in luna aprilie. Si chiar daca produsele de securitate vor mai avea sustinere pana in iulie 2015, compania a avertizat ca „efectivitatea solutiilor anti-malware pe sisteme de operare fara suport este limitata“.

Pe de alta parte, flotele mai noi de bancomate pot fi trecute la versiuni mai noi ale Windows prin retelele interne, insa cele vechi nu pot fi upgradate decat unul cate unul, asa ca multi tehnicieni vor face drumuri in aceasta primavara.

Desigur, puteti spune ca acest lucru se intampla numai in SUA, unde multe bancomate au deja 20 de ani de functionare in spate. Insa si la noi Windows XP ramane la fel de vechi, chiar daca si-a servit bine scopul pentru mai mult de zece ani. Iar hackerii s-au aratat deja inventivi, ajungand sa goleasca o serie de bancomate din Europa dupa ce au injectat malware in soft

Asta nu inseamna insa ca nu sunt pazite.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Boy Genius Report

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.