Ford va inlocui Windows cu QNX la bordul masinilor sale

Scris de

Una calda, una rece pentru Microsoft: daca putin mai inainte am vazut ca gigantul a gasit noi parteneri pentru Windows Phone, iata ca pe altii ii pierde.

Ford va inlocui Windows cu QNX la bordul masinilor sale, astfel ca sistemele de infotainment Sync vor avea ca baza software-ul BlackBerry in locul celui provenit de la Microsoft, scrie Bloomberg.

Schimbarea ar duce la economii pentru producatorul auto si ar putea aduce imbunatatiri in „viteza si flexibilitate“. De altfel, performanta este unul din factorii decisivi pentru aceasta schimbare de tactica: in ultimii trei ani clientii Ford s-au plans deseori de defectiuni tehnice in privinta sistemelor electronice, ceea ce a dus la scaderea increderii consumatorilor in sondajele efectuate de catre J.D. Power & Associates si Consumer Reports.

Ceea ce inseamna ca nu suntem departe de celebra butada in care calculatorul unei masini cu Windows te intreaba daca chiar vrei sa franezi…

Deja mai multe branduri de lux folosesc QNX, precum Audi, Porsche sau BMW, asa ca acum compania canadiana ar putea gasi noi surse de bani, daca vanzarile de smartphone-uri tot sunt slabe.

Culmea este ca anterior Alan Mullaly, seful Ford, a fost in carti pentru a prelua conducerea Microsoft. Frate, frate, dar branza e pe bani!

Sursa: Engadget
Sursa foto: www.thetruthaboutcars.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.