GM a anuntat moartea marcii Saturn

Scris de

Saturn_Is_DeadGeneral Motors (GM) a anuntat joi ca inchide marca Saturn pana la sfarsitul lunii octombrie, dupa ce negocierile pentru vanzarea brandului catre dealerul international de automobile Penske Automotive au esuat. Aproape 14.000 de oameni vor ramane fara loc de munca. Tranzactia a fost anulata pe fondul incapacitatii GM de a continua productia modelelor Saturn Aura, Vue si Outlook, pe o perioada mai mare de un an, timp care i-ar fi permis companiei Penske sa gaseasca un nou constructor pentru masinile marcii. Odata cu brandul va muri si intreaga retea de dealeri.

Detinatorii de automobile Saturn vor fi transferati pentru service la dealeri ai altor marci GM, a anuntat compania.

Compania Saturn a fost infiintata de GM in 1985 pentru a produce masini de dimensiuni mai mici, in tentativa de a contracara succesul masinilor de import japoneze si germane in Statele Unite. In cei 20 de ani compania Saturn nu a facut niciodata profit.

Sursa: Jalopnik

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Chiar daca Ford a postat un profit de 2,1 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, Ford a urmat calea deschisa de alti constructori rivali de a elimina marcile slabe. Toate resursele eliberate din oprirea productiei de Mercury vor fi directionate catre gama de masini de lux Lincoln, care va prezenta 7 noi masini sau facelifturi in urmatorii 4 ani. Ford a facut anuntul nimicitor privind Mercury in timp ce a prezentat ca vanzarile din SUA au crescut cu 30,3% in acest an. Nimeni nu pare sa duca dorul Mercury, dupa cum nici Lincoln nu a rupt gura targului. Dar macar aceasta va trai. In 2009, Lincoln si Mercury au vandut impreuna 175.146 unitati. Chevrolet a vandut aproape tot atatea luna trecuta. In luna octombrie a anului trecut, General Motors, proaspat iesita din faliment a decis oprirea productiei la marca Saturn. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.