GM prezinta “masinuta” inteligenta, telecomandata de pe laptop

Scris de

Constructorul american General Motors a facut o demonstratie cu masinuta EN-V, un concept proiectat sa umple nisa de transport urban pe distante mici.

Masinuta seamana a mini-submarin pe roti. Se bazeaza pe o platforma numita “Skateboard”, dar care are patru roti si senzori giroscopici. Asta permite EN-V sa se roteasca pe loc. Cand se trece de la parcare la drum, intregul sasiu se balanseaza pe giroscoape, desi in fapt nu vei simti asta in mers. Pentru a va face o idee, masina in sine este lunga cat jumatate dintr-un Smart.

Comunicatiile sunt si ele interesante la vechicul, din moment ce foloseste un … sonar pentru a detecta alte masini sau pietoni si ciclisti. Ceea ce i-ar permite automat sa faca un “pluton” cu alte masini EN-V in coloana. Automatizarea nu se opreste aici, din moment ce reuseste sa parcheze si sa iasa din parcasa singura.
Bineinteles, se poate “telecomanda” de pe smartphone sau laptop.

Din pacate e doar un concept, iar daca va fi lansata nu va avea probabil aceasta forma, astfel ca probabil va fi mai lunga deoarece nu are nici portbagaj. Dar sa nu uitam, si Volt era tot un concept acum ceva vreme.

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.