Hyundai vrea sa-ti controlezi masina cu ajutorul Google Glass

Scris de

Proprietarii ochelarilor inteligenti Google Glass vor putea in curand sa controleze functiile de baza ale masinii cu ajutorul gadgetului respectiv, a anuntat compania sud-coreana.

Hyundai a precizat ca unele dintre vehiculele sale de generatie urmatoare se vor putea conecta la Google Glass cu ajutorul unei aplicatii lansate pentru modelul Genesis 2015. Detinatorii unui astfel de dispozitiv vor putea sa isi gaseasca vehicolul, sa il porneasca automat, sa trimita adrese catre sistemul de navigare sau sa incuie si sa descuie usile.

De asemenea, Hyundai va trimtie alerte si notificari in cazul in care vehicolul are nevoie de mentenanta. Momentan integrarea dintre masina si ochelari se termina aici, fara a fi adaugate alte facilitati care sa distraga atentia de la condus.

„Dispozitivele electronice purtate sunt un mod grozav de extindere a experientei in afara vehicolului prin folosirea acestor ecrane mici astfel incat sa accesezi de la distanta facilitati si sa furnizezi informatii despre vehicol”, a anuntat, intr-un comunicat, Barry Ratzlaff, director in cadrul concernului corean.

Aplicatia Hyundai pentru Google Glas este o alta versiune a celei existente, Blue Link, disponibila pentru iOS si Android.

Nu e greu de anticipat ca in viitor tot mai multe facilitati vor fi introduse in aplicatiile de acest fel, inclusiv atunci cand conduci.

Doar ca daca ti-ai pierdut telefonul sau ti-ai uitat ochelarii la munca sa nu cumva sa dai disparuta si masina. Sau sa ajungi ca-n bancurile in care sistemul de operare te intreaba daca vrei cu adevarat sa franezi…

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.motorauthority.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.