In Franta a intrat in vigoare taxa pe Cola

Scris de

Nu aduce Anul ce aduc taxele! Acesta pare a fi noul slogan al francezilor pentru ca de la 1 ianuarie 2012 a intrat in vigoare taxa pe Cola. Noua taxa face parte din planul de masuri de austeritate, dar are in vedere si promovarea unui stil de viata sanatos.

Taxa pe Cola in FrantaFrancezii care consuma bauturi acidulate in mod frecvent vor avea o surpriza cand vor vrea sa cumpere o sticla sau o doza de Cola. Presa franceza preconizeaza o scumpire a bauturilor acidulate ale Coca Cola cu peste 35%. Noua taxa ar aduce peste 120 de milioane de euro la bugetul de stat.

Compania Coca Cola a criticat masura si a protestat simbolic inca din luna septembrie cand a stopat o investitie de 17 milioane de euro intr-o filiala franceza.

Franta nu este prima tara din Uniunea Europeana care impune o astfel de taxa. Ungaria a impus anul trecut taxa pe produsele care contin un procent ridicat de grasimi si zahar printre care si bauturile acidulate, iar Danemarca si alte tari au deja o o taxa pe bauturile acidulate.

 

Sursa: Der Spiegel
Sursa foto: Der Spiegel

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.