Lehman „da o lectie” bancilor hulpave la tribunal

Scris de

lehmanMajoritatea revendicarilor primite de banca de investitii Lehman Brothers, aflata in faliment, din partea marilor banci sunt excesive si vor fi atacate la tribunal.

Anuntul a fost facut de Bryan marsal, directorul executiv al Lehman, intr-un interviu dat Financial Times. Marsal a spus ca spera ca amenintarea catre marile banci va incuraja ceilalti creditori „sa fie mai rezonabili”.

Lehman se confrunta cu 64.000 de cereri de returnare de bani din partea creditorilor, suma totala fiind de 820 de miliarde de dolari. Cand a cerut falimentul, Lehman a postat active de 639 miliarde de dolari si datorii de 613 miliarde de dolari.

Marsal a spus ca cererile din partea marilor banci depasesc „in exces” pierderile reale. El planuieste sa faca un exemplu din marile banci care vor sa preia miliarde de dolari din derivative pe spinarea Lehman.

Mai mult de 6.000 de cereri bazate pe derivative au fost depuse impotriva bratului american de investitii al Lehman. Banca de investitii spune ca in saptamana dinaintea falimentului ei era datoare 2,3 miliarde d dolari catre grupurile cu care facea afaceri pe derivative. Trei saptamani mai tarziu, bancile cereau Lehman pentru aceleasi contracte 25 de miliarde plus alte 25 de miliarde din alte solicitari garantate.

Directorul a spus ca va plati cererile corecte.

Sursa: Financial Times
Sursa foto: Bild

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.