Mexicanul Carlos Slim Helu e cel mai bogat om al lumii

Scris de

Pentru prima data in ultimii 15 ani un american nu detine titlul de cel mai bogat om de pe planeta. Criza economica si revenirea in mod diferit a economiilor, l-au propulsat pe mexicanul Carlos Slim Helu in varful ierarhiei.

Cu o avere de 53,5 miliarde de dolari, Slim l-a surclasat cu 500 de milioane de dolari pe Bill Gates, co-fondatorul Microsoft si fost presedinte al gigantului IT, in topul Forbes. “Guru-ul din Omaha”, Warren Buffet ocupa locul al treilea, cu o avere de 47 de miliarde de dolari, cu 10 miliarde de dolari mai mult ca anul trecut.
Locul al patrulea este ocupat de indianul Mukesh Ambani, al carui imperiu de petrol si gaze valoreaza 29 de miliarde de dolari. Lakshmi Mittal, oligarhul otelului, este pe locul al cincilea cu 28,7 miliarde de dolari.
Locurile urmatoare sunt ocupate de patronul Oracle, Lawrence Ellison (SUA- 28 miliarde de dolari), Bernard Arnauld (Franta- 27,5 miliarde de dolari), Eike Batista (Brazilia, minerit si petrol- 27 miliarde de dolari), Amancio Ortega (Spania, haine- 25 de miliarde de dolari) si Karl Albrecht (Germania, supermarketuri- 23,5 miliarde de dolari).

Cea mai mare crestere vine din Brazilia

Forbes a analizat 1.011 miliardari din 55 de state. Din acestia 97 sunt proaspeti miliardari iar aproape doua trimi sunt din Asia. Brazilianul Eike Batista si-a crescut averea cel mai mult din toata lumea – cu 19,5 miliarde de dolari- pana la un total de 27 de miliarde de dolari.

India versus China

Cel mai bogat chinez este Li Ka-shing din Hong Kong, aflat pe locul al 14-lea, cu 21 miliarde de dolari. Desi China are mai multi miliardari, cei din India sunt mai bogati. Averea totala a primilor 100 de moguli indieni este de 276 miliarde de dolari, in vreme ce primi 100 de intreprinzatori chinezi aduna 170 de miliarde de dolari, scrie Christian Science Monitor.
Lista arata ca numarul miliardarilor din Taiwan s-a triplat, pana la 18, Turcia si i-a dublat – pana la 28 iar in Brazilia au crescut cu 50%, pana la 18. Oligarhii rusi si-au revenit, numarul lor aproape s-a dublat, ajungand la 62. E greu de trecut de dominatia americana. Miliardarii din SUA au ajuns 403, cu 40 in plus fata de anul trecut. Ceea ce este de sase ori peste cei 64 de chinezi, scrie Associated Press.

La 25 de ani, fondatorul Facebook e miliardar

Dintre prezentele inedite, realizatoarea TV Oprah Winfrey are o avere de 2,4 miliarde de dolari, in scadere cu 300 de milioane de dolari fata de anul trecut. Iar Mark Zuckerberg, fondatorul de 25 de ani al Facebook, are nu mai putin de 4 miliarde de dolari.

Sursa: Forbes
Sursa foto: efrizal.files.wordpress.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.