Palm ar putea fi preluat de HTC sau Lenovo

Scris de

Actiunile Palm au urcat la finele saptamanii trecute, dupa ce producatorul de telefoane inteligente pare sa fi ajuns tinta de achizitie a taiwanezilor de la HTC si a chinezilor de la Lenovo.

Analistii, insa, vad in continuare drept cea mai fezabila economic o preluare din partea Dell sau HP, producatorii de computere care trebuie sa isi faca intrarea pe piata smartphone-urilor.

Vineri, actiunile Palm au crescut cu 13% dupa ce un ziar chinez a scris ca HTC este interesat sa cumpere compania californiana. O actiune a ajuns la 5,2 dolari, cel mai mare nivel atins de la ultimele raportari ale firmei de la mijlocul lunii martie.
Insa HTC are lichiditati de doar 2,8 miliarde de dolari iar o achizitie a Palm la actualele niveluri bursiere ar costa-o cel putin 1,2 miliarde de dolari, ceea ce n-ar fi chiar ieftin.

Stirea a venit dupa ce miercuri un alt raport arata ca producatorul de calculatoare Lenovo urmareste compania. Titlurile Palm au crescut cu 35% in ultima saptamana in urma speculatiilor privind preluarea.

Rubinstein, probleme ma?

Palm are probleme deoarece nu reuseste sa isi vanda produsele, smartphone-urile Pre si Pixi bazate pe platforma proprie webOS, iar actiunile sale au pierdut trei sferturi din valoare fata de maximul din septembrie.
Matt Thornton de la Avian Securities noteaza ca in ultimele saptamani au aparut zvonuri de preluare a Palm si sin partea producatorului de telefoane Nokia, al carui Symbian este aproape ne-existent in SUA. Dar si din partea Research In Motion, al carui BlackBerry domina piata smartphone-urilor cu 43%, insa ultimele doua sondaje printre utilizatorii sai arata ca acestia sunt tentati sa treaca la iPhone si Android. Altii argumenteaza ca Apple ar trebui sa preia Palm pentru a nu ajunge pe mana Google.

Dar in locul unui producator de telefoane, multi analisti vad ca Palm sa incapa pe mana unui producator de calculatoare, care ar trebui pana la urma sa intre in lumea smartphone-urilor. Primii vizati sunt Dell si HP, care ar putea folosi sistemul sau mobil de operare, brandul si relatiile cu operatorii de telefonie pentru a-si completa gama de produse.

In schimb, Jon Rubinstein, seful Palm inca mai crede in steaua companiei sale, declarand recent ca “are un produs mai bun decat Droid” (Motorola Droid, bazat pe Android -nr).

Sursa: Market Watch
Sursa foto: thenielsenratings.files.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] sa se vanda pana de curand, dar companiile care erau initial interesate de el, taiwanezii de la HTC si chinezii de la Lenovo (care are in portofoliu divia de PC-uri de la IBM) au dat inapoi. HTC a […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.