Petrobras a facut rost de 70 de miliarde de dolari pe bursa

Scris de

Gigantul petrolier de stat din Brazilia, Petrobras a atras 70 de miliarde de dolari pe bursa din vanzarea de noi actiuni, in cea mai mare oferta publica din lume.

Banii vor fi folositi in dezvoltarea campurilor petroliere, intr-un program ambitios de 224 miliarde de dolari pentru perioada 2010-2014, care va face Brazilia unul dintre cei mai mari exportatori de energie din lume.

Compania a vandut 1,87 miliarde de actiuni preferentiale la 26,3 reali bucata si 2,4 miliarde de actiuni comune la 29,65 reali fiecare. Emisiunea de noi actiuni a facut sa scada pretul fiecarui titlu tranzactionat pe piata de capital, Petrobras pierzand in proces 70 de miliarde de dolari din capitalizare.
Anul trecut Petrobras s-a imprumutat 30 de miliarde de dolari, inclusiv prin obligatiuni corporatiste, imprumuturi bancare sau un imprumut-contra-petrol de la China Development Bank.

Potrivit unor surse citate de Reuters, fondurile suverane din Orientul Mijlociu si Asia au participat la actiune, cumparand titluri la gigantul petrolier

Aceasta este cea mai mare oferta publica din lume, dupa ce cu cateva luni inainte Agricultural Bank of China a ridicat 22,1 miliarde de dolari iar NTT Docomo, gigantul japonez al comunicatiilor, a adunat 36,8 miliarde de dolari in 1987.

Sursa: Reuters
Sursa foto: www.cotizalia.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.