Pierderi la Nintendo din cauza vanzarilor slabe de console Wii U

Scris de

Nintendo Wii UNintendo a anuntat o pierdere neta de 229 de milioane de dolari in exercitiul financiar 2013-2014, dupa un profit de circa trei ori mai mic, in special din cauza vanzarilor slabe de console Wii U.

Veniturile Nintendo au scazut si ele cu 10% in ritm anual, pana la 5,64 miliarde de dolari. In exercitiul fiscal care s-a incheiat in luna martie 2014, Nintendo a vandut 2,72 milioane console Wii U, mult sub obiectivul initial de noua milioane unitati. Comparativ, rivala Sony a vandut peste sapte milioane console PlayStation 4 iar Microsoft a livrat peste cinci milioane de console Xbox One, ambele in primele cinci luni de la lansarea pe piata. Or, Nintendo si-a lansat consola de ultima generatie acum mai bine de un an.
„Vanzarile principalei noastre console au fost sub asteptari“, a declarat Satoru Iwata, presedintele Nintendo.

Jocurile noi vor readuce compania pe profit

Nintendo spera sa revina pe profit in exercitiul fiscal curent, care se va incheia in luna martie 2015, cu o estimare de profit de 394 de milioane de dolari.
Compania spera sa vanda 3,6 milioane console Wii U si 12 milioane console 3DS, cam cat a vandut anul trecut.

Desi Sony si Microsoft au mare succes cu noua generatie de console, cei trei giganti din lumea jocurilor sunt amenintati de concurenta tot mai mare a smartphone-urilor si tabletelor. Acestea au o putere de procesare tot mai mare si grafica tot mai buna. In plus, oamenii prefera sa dea cativa dolari pe un joc achizitionat pe tableta si sa aiba o grafica mai slaba, decat sa dea 40 de dolari pe un titlu de consola, chiar daca grafica este mult imbunatatita.

Consolele au ajuns dispozitive multimedia

Pe de alta parte, consolele nu mai sunt folosite doar pentru jocuri, acestea devenind adevarate centre multimedia, prin care oamenii au ajuns sa urmareasca filme sau sa faca alte activitati.

Piata jocurilor este evaluata la 66 de miliarde de dolari si se estimeaza ca in 2017 va ajunge la 80 de miliarde de dolari. In acest moment, jocurile pe mobile si tablete ar fi cam 10% din aceasta suma.

Problema e ca deja au ajuns pe piata noi rivali, precum Amazon sau Ouya, care lanseaza mini-console Android, capabile sa faca tot ce fac cele clasice, dar au preturi modice. Concomitent, acestea toaca ecosistemele mari deja stabilite prin faptul ca au acces la jocurile Android, care sunt mai ieftine. Informatiile de pe internet arata ca si Apple TV va ajunge curand sa suporte jocuri, ceea ce va incinge competitia si mai mult.

Sursa: Reuters
Sursa foto: T3

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.