Putin vrea sa salveze AvtoVAZ pentru a produce Logan

Scris de

rusia loganGrupul auto rus AvtoVAZ, cel mai mare din Rusia, este aproape de faliment. Guvernul rus vrea sa obtina 1,9 miliarde de dolari ca sa salveze grupul pentru care viitorul harazit este producerea de automobile Logan.

Premierul Vladimir Putin vrea asigurarea a 1,3 miliarde de dolari pentru reducerea celor mai mari datorii ale grupului si alte 410 milioane de dolari pentru modernizare si noi modele, mai competitive. Oleg Lobanov, vicepresedintele executiv al AvtoVAZ, a spus ca la 1 octombrie compania avea datorii de 2,1 miliarde de dolari, suma ce include si 850 de milioane de dolari, credit acordat de o corporatie rusa de stat, Russian Technology.

Aceasta este si actionar. Un alt actionar, cu 25%, este grupul francez Renault, care produce modelul Logan in Rusia. AvtoVAZ ar putea renunta la 25% din cei peste 100.000 de angajati. Constructorul auto a indicat ca va investi 1,4 miliarde de dolari intr-o linie de modele noi bazate pe modelul Logan, al Renault. Grupul francez, care produce deja modelul Logan in Rusia, a primit 323,6 milioane de dolari de la compania rusa pentru acordarea permisiunii de a-i folosi brevetele in scopul imbunatatirii modelelor proprii, potrivit Wall Street Journal.

Conform unei surse guvernamentale citate de Reuters, guvernul rus ar putea ceda controlul AvtoVAZ catre Renault

Sursa: Renne.ro

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] auto rus. Astfel, Fiat ar putea produce in Rusia modele Chrysler, companie din care detine 33%, iar Renault se va implica in AvtoVAZ impreuna cu statul rus, pentru a salva […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.