Sheryl Sandberg, cel mai “valoros” prieten al lui Mark Zuckerberg, a devenit miliardara

Scris de

Sheryl Sandberg, directorul operational al Facebook, a deveni in mod oficial miliardara, dupa aprecierea actiunilor pe care le detine.

Sandberg are circa 12,3 milioane de actiuni Facebook, cu o valoare de aproximativ 750 de milioane de dolari, calculata la pretul de 58,51 dolari pentru un titlu valabil la inchiderea sedintei de marti.
Ea a strans peste 300 de milioane de dolari din vanzarea unor pachete de actiuni de la listarea companiei in 2012 si are optiuni pentru achizitia a 4,7 milioane de titluri. Sandberg are 44 de ani si este printre cele mai tinere femei din lume cu avere de peste un miliard de dolari, potrivit calculelor facute de Bloomberg.

Ea este “cel mai valoros prieten al lui Mark Zuckerberg”, ea fiind cea care a transformat reteaua de socializare de la un simplu site intr-un behemoth care valoreaza 146 miliarde de dolari pe bursa. Anterior, ea a lucrat la Google pana in 2008, unde era prietena chiar cu Marissa Mayer – care este acum sefa Yahoo!.

Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care ocupa si pozitia de director general, a vandut actiuni de peste 2 miliarde de dolari in decembrie si a donat un miliard de dolari unei fundatii din Silicon Valley. Cu o avere de 26,3 miliarde de dolari, se situeaza pe locul 23 intr-un top la nivel global.

Ceilalti co-fondatori ai companiei au castigat, de asemenea, sume mari de bani. Dustin Moskovitz, dispune de 7,4 miliarde de dolari. Eduardo Saverin controleaza o avere de 3,2 miliarde de dolari, iar Chris Hughes are active de peste 500 de milioane de dolari.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: inspiration.entrepreneur.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.