Tari vecine si prietene

Scris de

In timp ce Romania devine incet dar barbateste cea mai sigura tara de pe glob, Ungaria si Grecia schioapata. Tarisoara domnului Marko Bela are 82% din datorii in franci elvetieni, o valuta care a sarit pana acum ca iepurele fata de forint.

Despre Ungaria si riscul ei de faliment am mai vorbit si in alte postari, dar ceea ce conteaza acum este prezentul si viitorul apropiat. Un lucru este clar! Ungaria a fost si va ramane unul dintre multele fitile pe care le are bomba europeana.

Grecia a fost rezolvata, spuneau expertii, dupa injectia de un trilion de unitati de otrava administrata de salvatorii UE. Iscoditor cum sunt,  m-am uitat chiar ieri la dobanda bondului grecesc de 10 ani. Ti-o pun si tie aici in stanga ca sa o poti admira. Am marcat cu sageata verde maxima produsa de cancer. Uitandu-ma la grafic am doar o singura intrebare: Oare de ce credeti ca dobanda acestui bond este in drum spre aceleasi nivele pe care le-a avut atunci cand boala greceasca a fost descoperita?

a) Din cauza ca domnul Sarkozy se tavaleste cu doamna Bruni si doamna Merkel in nisipurile grecesti?
b) Din cauza ca mortii care au primit pensii s-au sculat si le-au dat inapoi statului?
c) Din cauza ca Gigi Becali nu a mai fost pe muntele Athos?
d) Din cauza ca Grecia va da pana la urma faliment?

In curand voi incerca sa revin cu un grafic al forintului fata de franc. Vom vedea daca el ne va putea ajuta sa intelegem mai bine viitorul economic al tarii vecine si prietene.

Sursa: Renne
Sursa foto: Bloomberg

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.