Top 10 cele mai scumpe orase pentru expati

Scris de

Capitala Angolei

Capitala angoleza Luanda este, pentru doi ani la rand, orasul cel mai scump din lume pentru expati, intr-un clasament dominat de Africa, Europa si Asia, potrivit companiei britanice de studii Mercer.

Studiul a luat in calcul 214 orase. Ancheta a analizat preturile chiriilor, transportului, mancarii, aparatelor menajere si activitatilor timpului liber.

La polul opus se afla orasul Karachi din Pakistan, acesta clasandu-se pe ultimul loc in clasament, fiind de trei ori mai ieftin decat Luanda. Fata de topul din 2010, putine schimbari au intervenit in clasament. Primele cinci locuri raman aceleasi, in schimb doua orase noi isi fac aparitia anul acesta: Singapore a trecut de pe locul al 11-lea pe pozitia a opta si Sao Paulo a urcat pe locul zece, desi anul trecut era pe locul 21. Libreville se afla acum pe locul al 12-lea, iar Copenhaga nu mai este pe pozitia a 12-a, ci pe a 17-a.

Costul vietii in orasele europene este relativ stabil, pe cand cel din Africa este mai ridicat din cauza problemei rezidentiale si a securitatii, explica conducatorul anchetei Mercer, Nathalie Constantin-Metral.

Primul oras francez, Paris, apare abia pe locul 27, iar Barcelona este cea care a pierdut aproape 20 de pozitii fata de anul trecut, regasindu-se pe locul 66. Continentul american este cel mai ieftin, orasele La Paz sau Washington regasindu-se tocmai de la jumatatea clasamentului total.

Iata top 10, conform Mercer:

1. Luanda (Angola)
2. Tokyo (Japonia)
3. Ndjamena (Ciad)
4. Moscova (Rusia)
5. Geneva (Elvetia)
6. Osaka (Japonia)
7. Zurich (Elvetia)
8. Singapore (Singapore)
9. Hong Kong (China)
10. Sao Paulo (Brazilia)

Autor: Roxana Vataselu

Sursa: La Derniere Heure
Sursa foto: Nutripole

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.