Toshiba da in judecata SK Hynix pentru spionaj industrial

Scris de

Grupul nipon Toshiba a dat in judecata rivalul sud-coreean SK Hynix din cauza furtului de secrete tehnologice, scrie publicatia japoneza Asahi Shimbum.

Procesul a fost inscris la tribunalul din Tokyo in data de 13 martie, aceeasi in care politia a arestat un fost inginer, suspectat de furtul unor cercetari confidentiale despre memoriile NAND. Atat SK Hynix, cat si inginerul in cauza sunt acuzati direct in proces.

Mai precis, inginerul ar fi copiat date ilegal intre 2007 si 2008, cand lucra la SanDisk, un producator american de cipuri de memorii flash care lucreaza indeaproape cu Toshiba. In 2008, acesta a plecat de la compania americana direct la SK Hynix, unde a prezentat informatiile sale.

Toshiba nu a anuntat o cifra oficiala pentru daunele cerute, dar un oficial spune ca pagubele produse au fost de cel putin 975 milioane de dolari (100 de miliarde de yeni).

Din cauza globalizarii, multe date importante sunt acum transmise catre fabricile din strainatate ale corporatiilor, ceea ce le face mai usor de scapat de sub control. Dupa anul 2000, companiile sud-coreene si chineze au devenit competitori mult mai acerbi, ceea ce a dus la scurgeri de tehnologii japoneze in afara granitelor.

Un astfel de caz celebru a pus in fata gigantul siderurgic Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp cu producatorul sud-corean de otel POSCO. Mai departe, de la POSCO, informatiile tehnologice au ajuns la un grup chinez.

Desigur, astfel de probleme nu sunt numai in Japonia. Recent, LG a acuzat Samsung de furt industrial.

Sursa: Asahi Shimbun
Sursa foto: www.brecorder.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.