Un cutit in inima UE

Scris de

“Starting today, bondholders need not be concerned with who they lend money to, why, or what risks there are in doing so”.

Incepand de azi proprietarii de bonduri nu mai trebuie sa fie ingrijorati in legatura cu debitorii si cu riscurile pe care le implica un imprumut.

Prin fraza mincinoasa de mai sus domnul Trichet scoate din tatani usa cazinoului bancar, invitandu-i astfel pe proprietarii de bonduri sa-si faca de cap fara niciun risc, ca mai apoi sa continue:

“Not only will this help ease turmoil in the markets, but bondholders can now think in terms of winning rather than the more mundane investing because the ECB and IMF will backstop all losses from trading bonds”.

Aceasta masura nu va pune doar capat problemelor europene dar ii va face pe prorietarii de bonduri sa poata face investitii doar aducatoare de castig, asta pentru ca BCE si FOAME-I vor compensa orice pierdere care ar putea sa para in urma afacerilor cu bonduri.

Intrebat despre perspectiva de timp in care afirmatiile de mai sus vor fi valabile domnul Trichet raspunde:

“I mean as long as it takes to make the ECB whole, forever if necessary”.

Pentru intotdeauna daca este nevoie.

Ca banditul sa nu fie singur pentru ca hotii umbla de obicei in gasca domnul Noyer guvernator al bancii centrale din Franta spune:

“As far as I’m concerned, I exclude that there will be haircuts in the future.”

In ceea ce ma priveste exclud posibilitatea de pierderi in viitor, domnul Noyer referindu-se tot la bonduri.

Personal am citit frazele de mai sus de cateva ori neputand intr-o prima faza sa-mi cred ochilor. M-am gandit imediat la baietii de la Goldman si al domnul Blenkfein. Situatia din Europa trebuie dupa parerea mea sa fie foarte serioasa, mult mai serioasa decat isi inchipuie unii. Nu pot sa concep altfel o situatie in care doi oficiali europeni ar putea iesi la rampa cu asemenea imbecilitati. Pana acum numai Boc al nostru era in stare sa imbunatateasca ravagiile unei inundatii printr-o alta inundatie, una de cuvinte. Iata insa ca boala romanesca se transforma in pandemie. Sunt pur si simplu socat, nu am cuvinte si de aceea nici nu pot comenta. Constat doar stupefiat ca doi oficiali europeni au incercat sa dea unda verde in public hazardului. Al aceluiasi hazard care a dus lumea in situatia in care se afla. Explicatii la aceste afirmatii ar putea fi numai doua: 1)Trichet si Noyer s-au nascut nebuni; 2)Cei doi au inebunit de curand din cauza problemelor bancilor europene.

Uite ce au facut bondurile de 10 ani din Belgia, tara situata in inima Europei, dupa ce investitorii si-au dat seama ca Trichet si Noyer s-au urcat pe plafon.

Sursa: Renne
Sursa foto: Tradingeconomics

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.