Volkswagen “Broasca” alimentat de gunoi uman

Scris de

Masinile electrice par ineficiente pe langa Bio-Broasca, un VW Beetle programat sa mearga pe biogaz, metan generat de gunoiul uman prin procese chimice.

Masina a fost proiectata de compania GENeco, din Marea Britanie si foloseste pe langa benzina normala biogazul. La prima vedere, masina pare o reclama ambulanta pentru GENeco, care detine cateva statii de tratare a gunoiului in Marea Britanie. O singura astfel de “fabrica” de metan din Bristol genereaza 18 milioane de metri cubi de biogaz pe an. Cu un singur metru cub de biogaz, masina ruleaza 8,5 kilometri. Ceea ce inseamna ca o singura “uzina” biogaz poate furniza combustibil pentru 8,7 milioane de kilometri pe an, potrivit Daily Mail, citat de Fast Company.

Deci de ce nu merg masinile pe biogaz? Gazul compresat este folosit numai in cateva state din SUA, cum ar fi California, unde exista 90 de statii publice de realimentare. In alte cazuri e necesara o aprobare pentru modificarea masinii, iar aceasta e destul de scumpa. Dar de cele mai multe ori e din cauza nepopularizarii.

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Fast Company

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.