A XVIII-a editie Global Forum a inceput la Bucuresti

Scris de

Global ForumGlobal Forum s-a deschis la hotelul Marriott printr-un “cocktail de bun venit”. Conferintele din cadrul evenimentului vor avea loc maine si poimaine (19 si 20 octombrie 2009) la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Global Forum este descris ca fiind un “Think Tank dedicat problemelor economice, politice si sociale in conexiune cu evolutia Societatii Informationale”. Aceasta este prima editie desfasurata intr-o tara din estul Europei.

Pentru mai multe detalii, iata comunicatul de presa integral:

In urma actiunilor sustinute de lobby din ultimii patru ani, Romania a castigat organizarea acestei editii la Bucuresti, evenimentul fiind gazduit pentru prima data in istoria sa de o tara din Europa de Est. Bucurestiul s-a aflat in competitie cu San Francisco, Geneva si Taipei, iar decizia a fost anuntata in cadrul ultimei editii desfasurate la Atena, in 2008, de catre Items International si Fundatia Sophia Antipolis, cei doi initiatori ai evenimentelor Global Forum.

Incepand cu editia din 2005, care a avut loc la Bruxelles si care a fost organizata impreuna cu Comisia Europeana si Guvernul Belgian, Romania a participat la fiecare editie cu delegatii alcatuite din reprezentanti ai administratiei si ai sectorului privat, organizate si conduse de catre Virgiliu Stan, astazi General Manager al Global Forum 2009. Lobby-ul realizat prin prezenta din acesti patru ani a delegatiilor Romaniei conduse de catre Virgiliu Stan a avut drept scop principal sublinierea calitatilor si oportunitatilor recunoscute la nivel international ale industriei de profil din tara noastra, precum si evidentierea realizarilor si interesului crescut al administratiei si autoritatilor si a potentialului mediului privat local.

Aderarea la Uniunea Europeana in 2007, precum si oportunitatile oferite in domeniul IT&C au dus la recunoasterea rapida a Romaniei, avand un rol important in competitia pentru gazduirea acestui eveniment de prestigiu.

Pentru o cat mai buna organizare a evenimentului in Romania, organizatorii au decis sa colaboreze cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri din Romania (FNTM), condusa de Marius Bostan, in calitate de presedinte.

Sustinerea de care se bucura Global Forum 2009 demonstreaza angajamentul Romaniei pentru stimularea domeniului IT&C, recunoscut rapid in ultimii ani drept un sector strategic pentru economiile nationale. Global Forum 2009 se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Romaniei si este co-organizat in parteneriat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Aceasta contributie este semnificativa pentru succesul evenimentului, rezultatul fiind anuntarea participarii a peste 600 experti, reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, consultanti si firme de avocatura din intreaga lume.

Prima editie a Global Forum a avut loc in urma cu 18 ani, evenimentul fiind organizat de Items International si Fundatia Sophia Antipolis in diferite tari, in locatii prestigioase precum Washington, Silicon Valley, Paris, Roma, Kyoto sau Bruxelles.

Organizarea fiecarei editii presupune o concurenta acerba intre statele aflate in competitie, unul dintre principalele avantaje ale Global Forum fiind capacitatea de a promova imaginea tarii gazda si de a genera proiecte de interes local, regional sau national.

Conducerea activa pentru organizarea Global Forum in Romania este alcatuita din:

Sylviane Toporkof, Presedinte, Global Forum;
Sébastien Levy, Vice-Presedinte, Global Forum;
Virgiliu Stan, General Manager Global Forum 2009;
Marius Bostan, Presedinte, Fundatia Tinerilor Manageri;
Bogdan Savonea, Expert in Relatii Internationale, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale;

GLOBAL FORUM a fost creat in 1992, la initiativa Items International si a Fundatiei Sophia Antipolis si beneficiaza de sprijinul si participarea Comisiei Europene.

GLOBAL FORUM 2009 se desfasoara sub inaltul patronaj al Presedintiei Romaniei si este co-organizat in Romania impreuna cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – ANCOM avand drept parteneri: Serviciul Roman de Informatii, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri – FNTM, Camera de Comert Americana din Romania – AMCHAM, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti si Asociatia Municipiilor din Romania.

Editia 2009 a Global Forum beneficiaza de sprijinul urmatoarelor companii: IBM, Romtelecom, Cosmote, Microsoft, Verizon, Consip, Siemens, AT&T, Visa, EADS, Ericsson Romania, HP, Huawei, Intel, Qualcomm, Omnilogic, White&Case, VMB Partners, Proxim, PosteLink, VeryPC.

Cele mai noi informatii despre GLOBAL FORUM Romania va sunt disponibile accesand site-ul globalforum.ro.

Sursa: Renne

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ma duc la Global Forum 2009, detalii despre acesta aici. Ca observatie adiacenta, ma pregateam sa scriu ca un eveniment de aceasta amploare ar merita putin […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.