Amazon pregateste lansarea unei console de jocuri

Scris de

Retailerul online Amazon.com lucreaza la realizarea unei console de jocuri care coste sub 300 de dolari, marcand intrarea sa in aglomerata lume a gaming-ului.

Producatori din lumea jocurilor s-au intalnit deja cu oficialii Amazon pentru a le fi prezentate detalii hardware despre produs. Deja mai multe jocuri de top de pe Android si iOS au fost demonstrate pe noua unitate. Consola este realizata de catre Lab 126, divizia experimentala din cadrul gigantului online.

La inceputul acestei luni, Amazon a trimis invitatii pentru un eveniment special de recrutare legat de un proiect special despre care pretinde ca este „mai mare decat Kindle”.
„Lucram la un produs revolutionar, V1, care ne va permite sa livram Media Digitala catre clientii nostri in noi moduri si de a revolutiona piata actuala“, scrie in email. „Avem echipe pentru acest produs in locatii variate, de la Sunnyvale, Seattle pana aici, in Boston. Credem ca acest produs va fi mai mare decat Kindle“, se mai arata in anunt.

Cel mai probabil, dispozitivul va rula sistemul de operare Android, pentru ca Amazon sa poata sa integreze propriul magazin online de aplicatii si jocuri. Acest lucru este posibil deoare noul Kindle Fire HDX 8.9 deja suporta rezolutii mari, de 2.560 x 1.600, ceea ce inseamna ca televizoarele full HD vor fi din start suportate.

Consola va permite Amazon sa aduca in fata utilizatorilor bogatul sau ecosistem digital, precum Amazon MP3 pentru distributia de muzica, LoveFilm sau Amazon Prime Videos pentru furnizarea de seriale si filme sau Amazon Appstore. De asemenea, este foarte probabil ca aceasta “consola” sa fie acelasi produs cu set-top box-ul despre care se vorbea la finele anului trecut.

Amazon va concura direct Microsoft, care prin Xbox One vrea sa cucereasca sufrageriile oamenilor in special pe zona de divertisment.

Si Sony s-a aratat interesata de a lucra pe partea asta, in urma cu un an compania intentionand sa ofere un serviciu de internet TVWii U de la Nintendo si producatorii de console Android, precum Ouya, sunt mai putin vizate deoarece jocurile sunt in continuare punctul central al acestor dispozitive. In fine, producatorii de calculatoare precum Alienware, care vor lansa Steam Machines sunt abia la inceput si nu vizeaza decat segmentul de jocuri.

Pe de alta parte, Amazon ar putea avea un concurent-surpriza: Apple. Aceasta ar putea integra jocuri pe urmatoarea generatie a Apple TV, potrivit informatiilor scurse pe internet.

Sursa: Trusted Reviews
Sursa foto: TechCrunch

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.