Aplicatia Viber, vanduta cu 900 de milioane de dolari

Scris de

Aplicatia de mesagerie Viber va fi preluata de Rakuten, cel mai mare retailer online din Japonia, pentru suma 900 de milioane de dolari.

Viber are 300 de milioane de utilizatori in 193 de tari. Rakuten, in schimb, are 200 de milioane de utilizatori, insa cei mai multi, respectiv 90 de milioane, provin din tara sa de bastina.

Rakuten a devenit foarte activa in ultimii ani, extinzandu-se tot mai mult in afara Japoniei. Compania a preluat in 2012 o participatie la Pinterest, noua senzatie a social media de peste Ocean, dupa ce in 2011 a cumparat retailerul canadian de carti in format electronic Kobo, pentru 315 milioane de dolari.

Achizitia Viber vine pe acelasi calapod ca si preluarea Skype de catre Microsoft. Pe de alta parte, Rakuten seamana mai mult cu Amazon, fiind atat retailer online, cat si producator de tablete prin seria de dispozitive Kobo.

Hiroshi Mikitani, seful Rakuten, a declarat că Viber va fi integrat cu celelalte servicii ale companiei. Astfel, fiecare utilizator Viber isi va putea folosi numarul de telefon si parola pentru a deschide un cont de shopping pe platforma de comert electronic a companiei. De asemenea, cele doua companii au anuntat ca intentioneaza sa aduca si jocuri pe platforma Viber. Acest lucru copiaza reteta pe care o deruleaza aplicatia LINE, cea mai populara din Coreea de Sud.

De altfel, aplicatiile de mesagerie online au ajuns la mare moda in ultima vreme. Snapchat a refuzat o oferta de 3 miliarde de dolari de la Facebook la finele anului trecut. Concomitent, Tencent Holdings, cel mai mare operator de servicii online din China, are in portofoliu WeChat, una din cele mai populare aplicatii de mesagerie din lume.

Si despre Google presa scria ca este gata sa ofere un miliard de dolari pentru aplicatia WhatsApp.

Alibaba Group, cea mai mare conglomerat de comert electronic din China, face eforturi pentru a-si promova propria aplicatie de mesagerie instant, pentru a atrage mai multi utilizatori de smartphone catre platformele de shopping ale grupului.

Sursa: Reuters
Sursa foto: N4bb.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Tranzactia vine dupa ce luna trecuta Alibaba a platit 700 de milioane de dolari pentru a prelua o cota minoritara de actiuni la un retailer de haine. Iar cu zece zile inainte tocmai ce a injectat 215 milioane de dolari pentru o participatie minoritara in aplicatia de mesagerie video Tango. Tranzactia a venit dupa ce retailerul japonez Rakuten, cel mai mare din Tara Soarelui Rasare, a preluat aplicatia Viber cu aproape un miliard de dolari. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.