Apple mai face o cenzura: aplicatia Sony Reader a fost blocata

Scris de

Nici bine nu s-au uscat bitii de cand am scris ca Motorola ironizeaza Apple pe motiv ca a devenit o tiranie in timp ce propovaduia lupta impotriva monopolului IBM/Microsoft, ca iata ca au facut-o lata din nou.

Apple a respins aplicatia Sony Reader de la conglomeratul japonez pe motiv ca nu mai accepta aplicatii care permit achizitii de continut in interiorul lor care sa nu treaca direct prin companie.
Si nu va tolera aplicatii care sa acceseze continut cumparat din magazine externe.

Pe romaneste, Apple vrea sa cumparam carti doar de pe iBookstore. Bineinteles, ipocrizia e la ea acasa din moment ce aplicatia Kindle de la Amazon face exact acelasi lucru pe care Apple il incrimineaza. Dar aplicatia e in continuare lasata bine-mersi in App Store si poate fi accesata de pe dispozitivele iOS precum telefoanele iPhone sau tabletele iPad.
Exact ca si Amazon cu Kindle, compania produce un cititor digital de carti – Sony Reader – si vrea sa extinda ecosistemul si pe alte platforme mobile. Numai ca la Apple unii sunt mai egali decat altii… Situatia aduce in cauza si problema abuzului de pozitie dominanta, dupa ce acum doi ani Apple a blocat Palm, care isi sincroniza smartphone-urile la iTunes.

Sony descrie situatia drept un “impas” si promite sa caute “alte directii de a aduce experienta Reader pe dispozitivele Apple”.
Miscarea e cu atat mai suprinzatoare cu cat Steve Jobs este un mare admirator al Sony

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.