Apple va lansa iPad Mini cu trei zile inainte de lansarea Microsoft Surface

Scris de

Apple incearca sa ia fata Microsoft prin programarea ceremoniei de lansare a tabletei iPad Mini in data de 23 octombrie, cu trei zile inainte ca Microsoft sa isi marcheze intrarea pe segmentul tabletelor prin lansarea Surface.

Informatia a fost prezentata pe surse de All Things Digital, site-ul specializat pe IT al Wall Street Journal. Acesta a mai scris anterior de numeroase alte lansari, informatii care s-au dovedit exacte.
iPad Mini va avea un ecran de 7,85 inci in format 4:3. Fotografiile care au aparut pe internet arata ca vine si cu noul conector Lightning, prezent si pe iPhone 5. Wall Street Journal scria recent ca Apple a comandat contractorilor sai din Asia 10 milioane de unitati pentru noul gadget.

Tableta Surface Pro de la Microsoft va tinti in principal corporatiile si afaceristii, avand procesor Intel si sistem de operare Windows 8 Pro. Varianta RT vine cu procesor quad-core Nvidia Tegra 3. Aceasta va fi varianta usoara si portabila.
Tot pe 26 e programata devoalarea versiunilor finale pentru sistemele de operare Windows 8 si Windows RT. Acesta din urma este prima incarcare a Windows pe arhitectura ARM, astfel ca Apple va putea face de ras Microsoft.

Oficialii Lenovo declarau in august ca pretul pentru tabletele cu Windows RT de 10 inci ar putea porni de la 300 de dolari bucata, ceea ce ar submina pretul de pornire al clasicului iPad, care porneste de la 499 dolari.

Pe langa Microsoft, mai multe companii vor lansa tablete cu Windows RT: Asus si Lenovo for folosi cipuri Nvidia iar Samsung si Dell urmeaza sa foloseasca “silicoane” Qualcomm. Toshiba si-a anulat recent planurile pentru o tableta cu procesoare Texas Instruments citand intarzieri in obtinerea de componente, in vreme ce HP a renuntat la realizarea unei variante ARM in favoarea uneia “clasice” x86.

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: Boy Genius Report

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] se pregateste de o “mini”-petrecere pe 23 octombrie: pe langa lansarea mult-mediatizatei tablete iPad Mini, pe teava se afla si o noua generatie de Mac Mini, dar si un MacBook Pro de 13 inci cu ecran […]

  2. […] Acer a lansat tableta Iconia Tab A110, cu cateva ecran de 7 inci si procesor quad-core Nvidia Tegra 3, cu cateva cuvinte inainte ca Apple sa prezinte iPad Mini in cadrul unui eveniment organizat in data de 23 octombrie. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.