Apple vrea sa adauge Android 4.1 Jelly Bean in alt proces cu Samsung

Scris de

Gata cu alergatul pe dupa copac: Apple vrea sa adauge sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean in ultimul dintre procesele sale cu Samsung.

Apple s-a dus cu jalba in protap la judecatorul Paul S. Grewal, in vreme ce Samsung trebuie sa explice de ce ar trebui sa i se permita adaugarea iPhone 5 in propriul sau proces contra gigantului american.
Intr-un document depus in data de 5 octombrie Apple argumenta ca vrea “in mod explicit includerea in cererile sale a sistemului de operare Jelly Bean, care a fost lansat pentru Samsung Galaxy Nexus din iulie 2012 pana in septembrie 2012”.

Galaxy Nexus este foarte important si a fost inclus in acest caz in luna februarie, cand Apple a tintit terminalul, acuzand incalcarea unor brevete proprii. Desigur, Galaxy Nexus ruleaza Android pur, asa ca orice incalcare in privinta software-ului ar fi din cauza Android in sine, ceea ce ar duce Google direct in ghearele Apple. Ideea e simpla: daca obtine victorie impotriva Samsung pe tema Android, atunci Apple poate interzice orice dispozitiv din lume care ruleaza Jelly Bean, fara ca macar sa se confrunte in instanta cu Google.

Acuma, intr-un raspuns adresat curtii, Samsung argumenteaza ca Apple a asteptat prea mult pana sa ceara punerea Jelly Bean pe lista neagra; pe de alta parte gigantul din Cupertino spune ca a asteptat pentru a vedea daca toate variantele de Galaxy Nexus incalca patentele sale, stiut fiind ca modelele destinate operatorilor Verizon si Sprint din SUA au primit Jelly Bean mai tarziu decat varianta GSM.
Ceea ce ne duce iarasi la Samsung: coreenii spun ca “Apple cere un permis in alb pentru a adauga in acest caz orice produs care foloseste Jelly Bean, acum sau in viitor”. In actele premergatoare audierii Apple isi reduce, insa, cererea la Android Jelly Bean de pe Galaxy Nexus. Ceea ce permite ca Galaxy S III sa fie inca pe piata.

Google ocoleste patentele Apple

Problema este ca Google a desenat Android Jelly Bean cu gandul de a ocoli orice patent detinut de Apple. Galaxy Nexus a mai fost in centrul atentiei in vara, cand Apple obtinuse o interdictie temporara, pe baza patentului privind cautarea unificata. De atunci Google a eliminat din Google Now cautarea interna pe dispozitiv si a pastrat doar cautarea online, ceea ce se comporta ca un simplu motor de cautare. Astfel, se evita patentul “Siri”. Intre timp si interdictia a fost eliminata la o curte superioara.

A pierdut cu Motorola

Pe de alta parte, Apple a pierdut recent un proces cu Motorola in privinta unor patente standard-esentiale. Mai exact, Apple s-a adresat unei instante din Wisconsin, insa inainte de a incepe procesul propriu-zis a mentionat in documente ca nu se va supune hotararii curtii decat daca Motorola va primi maxim 1 dolar pe fiecare dispozitiv ce foloseste patentele respective. Ceea ce a facut ca judecatoarea Barbara Crabb sa anuleze intreg procesul, recunoscand insa ca Apple are nevoie de licenta respectiva.
Saptamana viitoare incepe un proces similar intre Motorola si Microsoft, legat de aceleasi patente standard-esentiale. Microsoft a promis ca va respecta hotararea justitiei.

Sursa: The Verge
Sursa foto: thet3chboys.files.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.