Asus abandoneaza Windows RT

Scris de

Asus nu are in plan sa mai lanseze vreo noua tableta cu Windows RT din cauza ca rezultatele obtinute cu vechile dispozitive “nu au fost foarte promitatoare”, a declarat Jonney Shih, presedintele producatorului taiwanez, intr-un interviu pentru All Things Digital.

Desi el nu a eliminat complet posibilitatea producerii unui gadget cu respectivul sistem de operare, oficialul a spus ca Asus se concentreaza acum pe crearea de dispozitive cu Windows 8, care folosesc cipuri Intel.
Asus este ultimul producator care da o palma Microsoft, desi VivoTab a fost unul dintre cele mai bune produse cu sistemul de operare Windows RT. Anterior, HTC si Nokia si-au anulat planurile pentru realizarea unor astfel de tablete, in vreme ce Samsung a lansat doar in anumite piete modelul ATIV Tab, din cauza confuziei pe care o provoaca sistemul de operare printre consumatori.

Microsoft s-a facut de ras cu Surface

Mai mult, Microsoft a redus recent pretul propriilor tablete Surface RT si s-a facut de ras la anuntarea rezultatelor financiare, cand a iesit la iveala un provizion de 900 de milioane de dolari pentru cantitatile imense de tablete comandate. Si, ca sa fie rusinea si mai mare, astazi a aparut in documentele trimise Comisie de Valori Mobiliare din SUA (SEC) si valoarea exacta a veniturilor provenite din vanzarile de tablete: 853 milioane de dolari. Adica o suma mai mica decat cele 898 milioane de dolari pe care Microsoft le-a cheltuit pentru a face reclama tabletelor Surface si sistemului de operare Windows 8…

Si, daca ne aducem bine aminte, Toshiba a renuntat anul trecut la pregatirea unei tablete cu Windows RT, ca si Hewlett-Packard. Apropo de aceasta din urma, Microsoft pateste acum exact ce a patit HP cu tableta TouchPad si sistemul de operare webOS, cand a fost nevoita sa vanda tabletele ramase pe stoc la doar 100 de dolari bucata.

Calaii Android si Intel

Cine e de vina? Pe langa confuzia creata printre clienti, lucru pentru care Microsoft a fost avertizata inca din toamna anului trecut, alti doi sunt calaii: Android si Intel.
Android a ajuns acum sa domine si piata tabletelor si tot mai multe companii lanseaza noi tablete cu sistemul de operare de la Google.

Spre exemplu, HP tocmai va pune in vanzare Slatebook X2, un hibrid laptop-tableta, in vreme ce Samsung pregateste o tableta de 12 inci cu procesor Exynos 5 Octa si rezolutie 2560 x 1600, plus inca una de 10 inci, cu cip Qualcomm Snapdragon 800 si stylus.

Amazon este si ea gata sa lanseze trei noi dispozitive, din care doua tot cu procesor quad-core Snapdragon 800, tactat la 2 GHz. Unul ar fi de 7 inci, rezolutie 1.920 x 1.200, ar avea 2 GB de RAM si conectivitate LTE iar fratele de 8,9 inci ar cu aceleasi specificatii, insa ecranul ar avea 2.560 x 1.600 pixeli iar in spate ar avea o camera de 8 megapixeli.

Cat despre Intel, procesoarele Haswell consuma acum atat de putin incat permit realizarea unui tablete foarte subtiri cu Windows 8. Ceea ce elimina nevoia de Windows RT, din moment ce in acelasi dispozitiv ai si aplicatii Metro pentru ecranul tactil, cat si software clasic pentru desktop.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Tab Times

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] bine pe hartie, problema e ca sistemul de operare este Windows RT, fix acelasi care a provocat o gaura de un miliard de dolari in conturile Microsoft odata cu esecul primei generatii a tabletelor […]

  2. […] niciun cuvintel nici despre Surface Pro 2, care costa cat un ultrabook, si nici despre faptul ca Windows RT este un dezastru in materie de aplicatii sau vanzari, toti partenerii parasind acest sistem de operare, cu exceptia Nokia. A carei divizie hardware ca […]

  3. […] HTC a renuntat la orice idee de lansare, iar Dell a oprit totul dupa o generatie ratata. La fel si Asus, care acum vinde Transformer Book (cu Windows 8 si procesoare Intel Bay Trail) in locul variantei […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.