Aventurile lui Bono in lumea telefoniei mobile

Scris de

palm-preNu, nu este un nou hit. Ba chiar dimpotriva. Rockerul irlandez Bono si-a prins urechile in lumea telefoniei mobile si isi da cu stangul in dreptul. Mai exact, faptul ca a aparut in reclamele unui producator de smartphone-uri dauneaza propriei sale investitii in alta companie.

In decembrie 2008, sefii de la Elevation Partners, un fond privat de investitii, au anuntat pomparea a 500 de milioane de dolari in compania californiana Palm, vestita pentru telefoanele inteligente Pre (foto), Treo si Centro. Bono, liderul U2, este managing partner la Elevation.

palm-preJoi insa, actiunile Palm au scazut pe bursa din New York cu 19%, ducand la o scadere totala de 35% din ianuarie incoace, dupa ce rapoartele au aratat ca Palm pierde rapid teren in lupta cu gigantii Apple si Research In Motion (RIM) – producatorul Blackberry.

In mod ironic, analistii au sugerat ca aparitia Bono in reclamele Blackberry din vara trecuta au lucrat chiar impotriva investitiei sale.

Executivii Palm preziceau initial vanzari de 1,8 miliarde de dolari pentru anul fiscal care se va termina in mai. Totusi, analistii prezic acum ca rezultatele vor fi “mult sub” acest nivel, vanzarile din decembrie pana in februare fiind asteptate sa fie intre 100 si 310 milioane de dolari.

Dar directorul executiv Jon Rubinstein spune ca nu este atat de grav. “Adoptarea produselor Palm de catre consumatori dureaza mai mult decat am anticipat”, spune el.

Blackberry-Palm-Pre-iPhone

Sursa: jam.canoe.ca
Sursa foto: www.cameraphonesplaza.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Blackberry. Solutia: noi modele foarte bune. Dar in timp ce produsele au primit note bune in teste, consumatorii nu prea au imbratisat solutia WebOS. Si asta pentru ca Palm cand a lansat platforma nu a avut un magazin online de genul App Store si […]

  2. […] a investit 460 de milioane de dolari in Palm de la preluarea controlului in 2007. Anul trecut, Bono a facut reclama pentru telefoanele BlackBerry ale RIM. Elevation va primi aproape 480 de milioane de dolari din afacerea cu HP. HP va da 5,7 […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.