Chubby Checker da in judecata HP pentru o aplicatie Palm de masurat penisul

Scris de

Cantaretul rock’n roll Chubby Checker a dat in judecata Hewlett-Packard cerand daune de 500 de milioane de dolari pentru o aplicatie Palm OS folosita la determinarea marimii penisului.

In motivatie, avocatii sai justifica suma solicitata argumentand ca artisul, Ernest Evans pe numele sau adevarat, a suferit “daune ireparabile” in privinta reputatiei sale. Si asta deoarece aplicatia folosea fix numele sau drept argou pentru masurarea erectiei. Programul folosea un algoritm bazat pe marimea talpii piciorului, fara vreo corelatie stiintifica. “Nu putem sta degeaba sa vedem gigantii tehnologiei sau oricine altcineva explotand numele sau atractia unei persoane inocente cu scopul de a face milioane de dolari”, a declarat avocatul Willie Gary.

Aplicatia a fost disponibila pentru 99 de centi pe sistemul de operare Palm OS, care insa a fost aruncat la lada de gunoi a istoriei in 2009, cand Palm a lansat webOS iar aplicatia a fost transferata pentru noua platforma. HP a cumparat Palm in 2010 pentru 1,2 miliarde de dolari. “Aplicatia nu a fost creata de HP sau Palm. A fost eliminata in septembrie 2012 si nu mai este prezenta pe niciunul din site-urile Palm sau HP”, arata gigantul IT. Magic Apps, firma germana care comercializa softul ofensator, nu il mai vinde.

Nu este clar de cate ori a fost descarcata aplicatia, insa site-ul specializat WebOSNation, care monitorizeaza utilizarea smartphone-urilor Palm, estimeaza ca a fost descarcata doar de 84 de ori.

Chubby Checker are acum 71 de ani si este cunoscut indeosebi pentru hit-urile The Twist si Limbo Rock, care au fost in voga in anii ’60.

Sursa: BBC News
Sursa foto: Music Feeds

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.