Cisco a ajutat la represiunea chineza impotriva Falun Gong

Scris de

Secta chineza Falun Gong a acuza intr-un tribunal titanul retelisticii, Cisco, de proiectarea unui sistem de supraveghere si represiune pentru guvernul chinez.

Grupul a dat in judecata compania americana la un tribunal din California. Secta este reprezentanta de organizatia Human Rights Law Foundation (HRLF), care a dat in judecata Cisco in numele Falun Gong. Secta acuza ca Cisco a fost in spatele crearii “Scutul de Aur” chinezesc, un firewall care nu numai ca cenzureaza internetul dar si urmareste dizidentii.
Falun Gong spune ca a fost persecutata de guvern, unii membri ai sai ajungand sa faca munca fortata, sa fie torturati iar altii ucisi.

Cisco lupta cu acuzatiile in privinta activitatii sale din China inca din 2008, de cand o prezentare Power Point scursa pe net arata ca gigantul isi lauda tehnologiile in fata guvernului chinez. La momentul respectiv, compania spunea ca prezentarea este opera unui angajat si ca nu reprezenta pozitia companiei.
Dar noul proces duce acuzatiile si mai departe, pretinzand ca Cisco stia de activitati si isi promova activ produsele ca fiind capabile sa monitorize membrii Falun Gong si sa le personalizeze.

Terri Marsh, avocat al ONG-ului in cauza spune ca Cisco a proiectat centrele de informatii care detineau bazele de date despre Falun Gong, conectate la supraveghere de retele si sisteme de urmarire. Informatiile vor fi facute publice in timpul procesului, spune Marsh.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: wwwcache.wraltechwire.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Cisco a fost atacata dur dupa ce s-a aflat ca a furnizat astfel de echipamente si solutii pentru construirea “Marelui Firewall Chinezesc”. Alaturi de Cisco, alte companii care au acceptat sa nu livreze astfel de tehnologii pentru ca […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.