Cum poti edita documente Office pe Chrome OS fara a folosi Google Docs

Scris de

toshiba-chromebook-quick officeChiar daca Google a inclus capabilitati offline in Chrome OS tocmai pentru a acapara cota de piata de la Microsoft, lucrul cu Google Docs si Google Drive nu este deloc usor, mai ales ca, de regula, chromebook-urile sau chromebox-urile sunt slabe din punctul de vedere specificatiilor.

Ar exista o alternativa in folosirea Writebox, o aplicatie care functioneaza si fara conexiune la internet, insa problema este ca aceasta nu salveaza local, pe dispozitiv, si nu permite decat format .txt. Acelasi lucru si cu Evernote. O alta solutie o constituie Outlook.com de la Microsoft, dar aceasta necesita resurse si mai mari din partea calculatorului, si, desi interfata este familiara, este foarte greoaie. In plus, necesita conexiune la internet.

Truc de ocolire a impedimentelor online

Ei bine, exista un truc prin care poti crea si edita documente in format .docx fara a trece prin chinurile facerii. Iar solutia este oferita chiar de catre…. Google.
Este vorba de QuickOffice, suita cumparata in anul 2012 si care a fost facuta libera la descarcat de catre Google in toamna anului trecut pe toate platformele pe care este disponibila.

Pe Chrome OS aceasta este prezenta, insa nu vine intr-o versiune full. Iar pentru a o activa trebuie sa intrati la chrome://flags, unde trebuie bifata casuta corespunzatoare. Cand este folosita, aceasta se deschide intr-un nou tab de browser, dar nu consuma asa multe resurse, precum celelalte aplicatii Google.

Dupa ce aceasta este activata, tot ce trebuie este sa transferati pe un stick flash un document Word gol sau sa il trimiteti pe email, de unde sa il descarcati in calculator. Quick Office nu permite crearea de noi documente pe Chrome OS, ci doar editare, dar se poate copia mai departe la infinit documentul gol. Acesta poate fi apoi redenumit si editat in voie.

Nu exista nici pe departe optiunile din suita Microsoft Office, dar lucrul este fluid si nu este blocat de salvarea online la fiecare litera scrisa, asa cum lucreaza acum Google Docs, care se gatuie non-stop. Nu necesita conexiune la internet, iar interfata este mai prietenoasa, fara a fi asa „extraterestra“ precum cea din Google Drive.

Google Drive vs Quick Office

Pe de alta parte, Google tocmai ce a lansat programatorilor optiunea de a realiza add-on-uri cu integrare pe Google Drive, pe care sa poata chiar sa ceara bani, astfel ca strategia gigantului este de a ajunge la bogatia optiunilor oferite Microsoft Office printr-un sistem descentralizat, in locul unei solutii care sa inglobeze cat mai mult. In acest sens, nu se cunoaste care este viitorul QuickOffice pe Chrome OS, dar ar fi ciudat ca suita sa nu fie oferita in mod nativ pe propria platforma, avand in vedere ca este deja prezenta pe iOS si Android.

Desigur, exista si optiunea instalarii Ubuntu pe chromebook, unde poti instala direct Open Office

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: Android Central

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.