Director Microsoft: executivii din industrie ar trebui sa studieze MacBook

Scris de

Fondatorul Voodoo Rahul Sood a indicat astazi industriei de PC-uri sa ia aminte de la Apple pentru a putea sa realizeze produse pornind de la experienta utilizatorului, nu de la specificatii.

El a trimis astazi un mesaj pe Twitter spunand ca “orice executiv din industria calculatoarelor ar trebui sa foloseasca un laptop Apple”. Actualul manager general pentru Xbox din Microsoft spune ca putine companii cu exceptia Apple au realizat ca pot taia costurile fara a reduce din experienta utilizatorului. Aceasta dihotomie este foarte evidenta, producatorii de PC-uri fiind mai mult preocupati de specificatiile calculatorului decat de interactiune. “Cei mai multi oameni nu se uita la specificatii. Se pot uita la memorie sau capcitatea de stocare dar dincolo de asta este ceea ce le atinge simturile…lucruri precum durata de viata a bateriei, marimea ecranului si culorile”, spune el.

Sood e faimos pentru non-conformismul sau, avand in vedere ca a fost surprins taind un tort cu un MacBook Air la precarea sa de la HP. Totusi, mesajul sau razboinic nu ar neaparat un sut la adresa actualei sale companii, cat mai ales impotriva Hewlett-Packard, pe motiv ca fosta sa companie nu a dorit sa concureze pe segmentul laptpurilor high end.
El spune ca HP nu a avut incredere in echipa sa Voodooo care era aproape de a realiza un competitor impotriva Apple in privinta designului.
“Am fi putut sa o facem – aveam nevoie doar de cativa ani de rabdare si investitii in procesul si uneltele noastre”, s-a observat recent pe statusul sau de Facebook.”…in special cu webOS, ce combinatie ar fi fost”, mai arata el. Desi se declara multumit cu linia de laptopuri Envy de la HP, el inca se intreaba cum ar fi fost un competitor cu ADN Voodoo la bord.

Microsoft a fost criticata recent ca a lasat la altitudinea producatorilor experienta utilizatorilor sai, iar companiile incarca laptopurile cu softuri inutile sau hardware prost. Ceea ce a dus la eforturi din partea Microsoft in aceasta privinta, primul dintre acestea fiind Samsung Sliding PC 7 (foto), un laptop cu Windows 7 si ecran tactil a carui tastatura e culisanta.

Sursa: Electronista
Sursa foto: Electronista

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.