Dupa ultimele abuzuri ale Apple, Franta vrea reglementarea platformelor online

Scris de

La doar cateva zile dupa ce Apple a retras aplicatia AppGratis din App Store autoritatile franceze au solicitat Comisiei Europene sa reglementeze platformele digitale mult mai strans.

Fleur Pellerin, ministru francez delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii, inovatie si economie digitala, a calificat drept “extrem de brutala si unilaterala” masura eliminarii AppGratis, o aplicatie ce permitea descoperirea altor produse si care care facea lunar un milion de dolari.
Declaratia sa a avut loc in timpul unei vizite la iMediapp, producatorul softului in cauza. AppGratis a fost eliminata pe motiv ca ar viola liniile de conduita trasate de Apple dezvoltatorilor. Mai exact, ar fi incalcat regulile ce interziceau notificarile catre utilizatori si promovarea de alte aplicatii. Cu toate astea, inclusiv Facebook e o aplicatie ce incalca aceste reguli daca privim dupa litera, insa Facebook nu a fost eliminata. AppGratis a anuntat ca prin actiunea sa Apple distruge valoarea creata in interiorul ecosistemului sau. Operatiunea Apple exemplifica din plin precaritatea startup-urilor care sunt la mana cerberilor ce pazesc platformele digitale.

Sa curga cenzura

E cunoscut faptul ca Apple a luat in ultimi ani mai multe masuri care au iritat dezvoltatorii de software. Mai intai a eliminat aplicatiile cu continut sexual, insa anumite aplicatii, precum Sports Illustrated sau PlayBoy, au fost mai egale decat altele si nu au fost interzise. Alta data inchizitorii Apple au cenzurat caricaturile unui laureat de premiu Pulitzer. Sau au cenzurat o revista despre Android.

Iar un student a acuzat gigantul ca i-a furat ideea. Acum planeaza aceeasi suspiciune: ca Apple pregateste o aplicatie ce va permite descoperirea de alte produse interesante din App Store, adica exact ceea ce facea softul buclucas.

Parintele internetului, sir Time Berners Lee, a inclus Apple pe lista companiilor care vor sa transforme internetul intr-un produs proprietar.

Anul trecut, Pellerin s-a aflat in centrul unei alte dispute, de data asta cu Google. Gigantul online a fost de acord sa creeze un fond de 82 de milioane de dolari pentru dezvoltarea ziarelor si revistelor in urma acuzatiilor ca preia ilegal titlurile si sapourile articolelor publicate de acestea pe net.

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Next Web

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.