Ebay se lanseaza in comertul clasic

Scris de

Ebay pregateste o ofensiva in comertul clasic, cel desfasurat in magazine si supermarketuri, si se bazeaza pe unitatea sa PayPal pentru a realiza asta.

Cel mai mare site de licitatii de pe internet se extinde acum si la achizitiile facute pe telefon, ba chiar si in locatiile clasice. Cum? PayPal are deja terminale de checkout in magazinele Home Depot din SUA iar directorul executiv John Donahoe a anuntat ca Ebay va mai semna si alte parteneriate in a doua jumatate a anului 2012.
Trecerea in comertul clasic va deschide o piata imensa pentru Ebay deoarece vanzarile prin comertul electronic au fost doar 4,8% din totalul vanzarilor din SUA in trimestrul al patrulea din 2011. “(Comertul-nr) offline este o piata imensa. Tot ce trebuie sa facem este sa capturam un procent mic din ea si va avea un impact mare asupra companiei noastre. Daca vom captura 2% din platile offline, iata un nou PayPal”, a spus Donahoe intr-un interviu.

PayPal este marea revelatie a Ebay. Unitatea a avut venituri de 1,31 miliarde de dolari in primul trimestru, in urcare cu 32%, in vreme ce volumul marfurilor tranzactionate prin PayPal a crescut cu 24%, pana la 33,9 miliarde de dolari. PayPal avea 109,8 milioane de conturi active la finele primului trimestru, in crestere cu 12% fata de anul anterior in aceeasi perioada. Anul trecut PayPal a acontat 43% din vanzarile Ebay, fata de 24% acum cinci ani.

PayPal Here transforma smartphone-ul in casa de marcat

Ebay l-a promovat pe David Marcus la conducerea PayPal, dupa ce directorul Scott Thompson a plecat sa conduca Yahoo! Marcus s-a remarcat prin inventarea PayPal Here, un dispozitiv care citeste cardurile de credit pe iPhone si care in curand va suporta si Android. Acest dispozitiv permite telefoanelor sa accepte plati prin Visa, MasterCard, Discover Financial Services si American Express. Informatiile privind conturile sunt criptate, astfel ca datele de pe cartile de credit nu raman in telefon.
Marcus a ajuns la Ebay in august, dupa achizita de 240 de milioane de dolari a Zong, companie pe care el a fondat-o. PayPal Here este destinat micilor firme si intreprinzatori, care pot, astfel, sa taxeze clientii printr-un simplu telefon pentru marfa.

Profit in crestere

Ebay estimeaza ca platile cu ajutorul telefoanelor vor creste cu 75% in acest an, pana la 7 miliarde de dolari, cimentand rolul PayPal. Descarcarile de aplicatiile Ebay au totalizat 78 de milioane din 2008 incoace pe toate sistemele de operare disponibile, insa numai in primul trimestru din 2012 au fost de 12 milioane.

Ebay a anuntat un profit de 725 milioane de dolari pe primul trimestru, in crestere fata de cele 619 milioane de dolari din urma cu un an. Veniturile au fost si ele de 3,3 miliarde de dolari, in crestere cu 29%.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: zedpost.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] lume, Groupon, testeaza cititoare de carduri pentru comerciantii cu care lucreaza, urmand sa intre in concurenta directa cu PayPal, o unitate a Ebay, si cu […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.