Furori la Sony: cel mai mare furt de date din toate timpurile

Scris de

Hackerii au furat datele personale pentru aproape toti cei 77 de milioane de utilizatori ai retelei sale de jocuri Play Station Network a Sony. Datele furate contin numele, adresele reale si de mail si, posibil, detaliile privind cardurile de credit ale utilizatorilor.

Gigantul japonez al electronicelor a scos reteaua din uz in data de 19 aprilie dupa ce a descoperit intrarea prin efractie digitala. Totusi, compania nu a facut public totul pana ieri.
Intarzierea a dus la furie online din partea utilizatorilor, sensibili la modul cum compania a manageriat datele lor personale. Aproximativ 90% din utilizatorii Play Station Network traiesc in Europa sau SUA.

Scandalul datelor private

Serviciul aduce annual companiei venituri de 500 de milioane de dolari.
Inchiderea retelei a facut ca Sony sa previna ca jucatorii sa cumpere sau sa descarce jocuri si nici sa se joace cu alti semeni online. Compania a anuntat FBI, dar nu si utilizatorii. Acum senatorul american Richard Blumenthal a cerut Sony sa explice de ce nu a facut anuntul mult mai devreme.

Ieri Sony a prezentat tabletele S1 si S2, bazate pe Android, dar oficialii companiei nu au suflat nicio vorba in prezentare sau la intalnirea cu jurnalistii.
Sony a anuntat ca reteaua va mai ramane inchisa timp de inca o saptamana.
Alan Paller, director de cercetare la SANS Institute, a spus ca acesta ar putea fi cel mai mare furt de date din istorie. Pe 20 martie Sony avea 77 de milioane de utilizatori inregistrati.

Dezastrul de securitate ar putea da inapoi planurile Sony de a lansa consola portabila NGP (Next Generation Portable) spre sfarsitul acestui an.

Anonymous intra in scena?

Deocamdata nu exista niciun indiciu exact cine ar fi putut face asta, insa Sony are un trecut bogat in intalniri cu hackerii in privinta consolelor sale. Recent, compania a semnat un acord cu George Hotz (GeoHot), un hacker care oferea softuri care permiteau utilizatorilor sa faca jailbreak pe PS 3. Softul permite utilizatorilor sa instaleze jocuri piratate. GeoHot, 21 de ani, a fost de acord sa nu mai hackereasca vreun produs Sony. Da, intotdeauna este un dar… Anonymous, celebra colectivitate de hackeri care a sarit in ajutorul WikiLeaks sau a revolutionarilor din Egipt, a dat jos cateva site-uri Sony acum o vreme si anunta pe 5 aprilie ca Sony va primi “atentia sa nedivizata”.
Anon promoveaza libertatea, sistemele deschise si posibilitatea ca utilizatorii unui produs sa il foloseasca in orice mod doresc dupa ce il cumpara.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] digitala. Si asta s-a vazut cel mai bine in cel mai mare furt de date din toate timpurile, cand datele a 77 de milioane de conturi de pe Play Station Network au fost sustrase, plus alte 25 de milioane de la Sony Online Entertainment. Compania vrea sa isi integreze oferta de […]

  2. […] de jocuri Electronic Arts. Sony a avut un cosmar anul trecut cu hackerii, fiind parte a celui mai mare furt de date din istorie, 77 de milioane de conturi. Nintendo a fost si ea hackerita. Initial, hackerii au amenintat cu […]

  3. […] expertii in securitate spuneau ca epopeea Sony de dupa spargerea PlayStation Network si Sony Online Entertainment nu s-a terminat, stiau ei ce stiau. Si dupa ce 100 de milioane de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.