Genial: cumperi orice si platesti cu aplicatia Facebook

Scris de

Gigantul social Facebook vrea sa cumparam orice ne trece prin cap de pe net si sa platim cu ajutorul aplicatiei sale printr-o simpla apasare de ecran. Iar pretul va fi inclus in factura la abonament.

Reteaua vrea sa se alieze cu operatorii telecom in ceea ce se vrea revolutia platilor pe internet si o lovitura dura data rivalelor Apple si Google, fix companiile care au surclasat si operatorii in influenta asupra lumii mobile prin iPhone si Android.

Cum planuieste Facebook sa se faca asta? Pai daca vezi un produs care iti place, apesi butonul “Pay” si apoi operatorul telecom iti include pretul in factura la abonament. Si gata! Iar pe drum, operatorii vor primi o parte din veniturile generate de plati, adica 30%. Deocamdata, la inceput, se vor putea cumpara doar aplicatii, dar nu e greu de gandit ca masura va putea fi extinsa usor catre orice produs din retail.

Parteneriate cu Orange si Vodafone

“Facebook si sectorul mobil au fost facuti unul pentru altul”, a declarat Bret Taylor, directorul de tehnologie al companiei. Compania a anuntat astfel aliante cu opt mari furnizori de telefonie, intre care Orange (Franta), Vodafone (Marea Britanie), Telefonica (Spania), AT&T si Verizon (ambele SUA) sau Softbank (Japonia).
Astfel, reteaua sociala intra in hora sistemelor mobile de plati, domeniul in care Google, Apple, Microsoft, Amazon lupta cu bancile pentru o felie cat mai mare.

Nu stiu cat de mult le va placea asta partenerilor de la eBay, care anuntau acum cateva luni crearea unui “sistem de operare pentru comertul online”, ba chiar si un parteneriat cu … Facebook pentru asta…

Iar Mark Zuckerberg n-ar fura niciodata ideea altuia

Facebook are acum in jur de 850 de milioane de utilizatori si a aplicat pentru o listare la bursa intr-o operatiune care va evalua compania intre 75 si 100 de miliarde de dolari si castigatori-surpriza. Spre comparatie, Google are acum o capitalizare de circa 190 de miliarde de dolari. Facebook a avut anul trecut vneituri de 3,7 miliarde de dolari.

Sursa: Reuters
Sursa foto: nationalconfidential.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Amazon, care doresc crearea de “portofele electronice”, pana la Ebay,¬†gigantul social¬†Facebook – care aliat cu o serie de operatori telecom, si Opera – care a anuntat un parteneriat […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.