Google a creat lentile de contact inteligente

Scris de

Dupa ce a adus pe piata Google Glass, ochelarii care prezinta informatii in timp real ca-n Terminator, si dupa ce a achizitionat Nest – producatorul termostatelor si detectoarele inteligente de fum, Google revine cu o noua traznaie: lentilele inteligente.

Gigantul testeaza lentile de contact capabile sa masoare nivelul de glucoza din lacrimi o data pe secunda cu ajutorul unui cip wireless, proiectul fiind dirijat de catre Brian Otis si Babak Parviz si derulat prin intermediul X Lab, divizia sa de cercetari.

„Tehnologia este in faza initiala, dar am efectuat studii clinice multiple, care ajuta la rafinarea prototipului. Am spus intotdeauna ca vom cauta proiecte care par speculative sau ciudate“, au scris Otis si Parviz pe blog.

Otis este detasat la Google de la University of Washington din Seattle, unde este profesor asociat in departamentul pentru inginerie electrica, si detine un patent pentru lentile de contact wireless cu biosenzor.
Parviz a fost implicat in proiectul Google Glass si a vorbit despre crearea unor lentile inteligente, inclusiv lentile capabile sa monitorizeze starea de sanatate a purtatorului.

Si uite asa ne apropiem, incet-incet, de Star Trek… Doar sa n-ajungem sa fim obligati sa vedem o reclama pe Google+ de fiecare data cand clipim cu noile lentile…

Sursa: The Verge
Sursa foto: Business Insider

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Amalia says:

    Super! Super o sa fie si pretul! 😀

  2. […] cu 3,2 miliarde de dolari, astfel ca drumul celor trei giganti se desparte acum. Pe de alta parte, Google testeaza lentile de contact inteligente, astfel ca cele doua grupuri ar putea ajunge din nou in acelasi domeniu, daca si Samsung va investi […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.